INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Antrenor dat afară în La Liga! Remiza de acasă cu Rayo Vallecano i-a decis viitorul

Jose Luis Mendilibar (stânga) pleacă de la FC Sevilla. Foto: Imago Images
Jose Luis Mendilibar (stânga) pleacă de la FC Sevilla. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 13:19 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 13:28

Jose Luis Mendilibar (62 de ani) a rezistat numai șase luni și jumătate pe banca tehnică a lui FC Sevilla. Ultimul rezultat, 2-2 cu Rayo Vallecano, i-a adus demiterea, hotărâtă aseară de Comitetul Executiv al clubului. Trupa andaluză va ajunge la al patrulea antrenor în ultimul an!

Sezonul, început cu eșecul contra Valenciei, pe teren propriu, și Supercupa Europei pierdută la loviturile de departajare, cu Manchester City, s-a terminat brusc pentru antrenorul formației andaluze.

Eugen Neagoe, instalat oficial astăzi: „Să știți că nu e o rușine. E un club mare”
ANTRENOR
Eugen Neagoe, instalat oficial astăzi: „Să știți că nu e o rușine. E un club mare”

Egalul (2-2) smuls chinuit sâmbătă prin golul lui En-Nesyri, în minutul 90+6 al partidei cu Rayo Vallecano, pe „Ramon Sanchez Pizjuan”, i-a semnat sentința lui Jose Luis Mendilibar. 

VIDEO. Jose Luis Mendilibar pleacă de la FC Sevilla după remiza de acasă cu Rayo Vallecano (2-2)

Comitetul Executiv al clubului a decis duminică seară să pună capăt colaborării cu tehnicianul de 62 de ani, care fusese numit pe 21 martie și ce reușise să salveze echipa de la retrogradare. 

De aceeași amenințare vrea să scape Seviila și-n acest sezon, în care după nouă etape se află pe un periculos loc 14, cu opt puncte, la două „lungimi” de zona roșie.

Jose Luis Mendilibar pleacă de la FC Sevilla! Îl schimbase pe Jorge Sampaoli în martie

Câștigătoarea pentru a șaptea oară a Europa League a făcut această mutare profitând că s-a intrat în pauza pentru două săptămâni până la viitoarea rundă în La Liga, provocată de meciurile interțări

Perioadă în care andaluzii trebuie să-i găsească un înlocuitor lui Mendilibar, care va debuta cu un program de foc: două meciuri pe teren propriu, cu Real Madrid în campionat, apoi cu Arsenal în grupele Ligii Campionilor.

FC Sevilla, doar două victorii în 11 meciuri din acest sezon în La Liga

Succesorul lui Mendilibar va fi al patrulea antrenor al Sevillei în ultimul an, acesta venind după Julen Lopetegui, demis pe 5 octombrie 2022, Jorge Sampaoli, plecat pe 21 martie, și Mendilibar, care nu a rezistat decât șase luni și jumătate la gruparea andaluză. 

30 de meciuria stat Joe Luis Mendilibar pe banca tehnică a lui FC Seviila, înregistrând 11 victorii, 11 remize și 8 înfrângeri, golaveraj 56-43

În actuala stagiune, Mendilibar a bifat 11 jocuri în La Liga, Champions League și Supercupa Europei, reușind doar două succese: cu Las Palmas (1-0) și cu Almeria (5-1). Rezultate slabe ce au aruncat Sevilla în focul luptei pentru permanența în elita fotbalului spaniol.

Clasamentul actualizat în La Liga

Citește și:

Iată motivele! » De ce urmează o ședință de urgență la FCSB

Viorel Moldovan, încântat de un internațional român: „E 10 clase peste Gvardiol”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează