INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Jose Mourinho chiar e „The Special One” » Notițe senzaționale scoase la iveală! Cum a plănuit să îi oprească pe Messi și Ronaldinho: „El e un trișor!”

FOTO: Guliver/GettyImages +5   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 martie 2019 18:09

Jose Mourinho (56 de ani) e fără discuție unul dintre marii tacticieni ai fotbalului contemporan. O parte dintre notițele cu care a pregătit dubla manșă dintre Chelsea și Barcelona din sezonul 2005/2006 au fost făcute publice, uimind prind exactitate și profunzime. 

Chelsea, formația lui Mourinho, a pierdut dramatic dubla manșă cu echipa catalană. Barcelona s-a impus în tur cu 2-1, iar pe Camp Nou a fost egal, 1-1. 

Frustrarea eliminării a fost cu atât mai mare pentru Mourinho cu cât pregătirea meciurilor a fost una de manual. Portughezul a pregătit fiecare secvență a jocului, de la cornere până la aruncările de la margine, de la  numărul de faulturi comise de fiecare adversar în parte până la numărul de kilometri alergați.

Cea mai interesantă parte a analizei a fost cea în care Mourinho a caracterizat fiecare jucător al Barcelonei și a oferit instrucțiuni clare despre cum să fie blocat, tachinat sau scos din joc. 

Cele mai interesante secvențe ale analizei:

...despre Ronaldinho: „Are calitatea tehnică necesară pentru a depăși în duel unu la unu. E mult mai periculos când are spațiu de manevră. Preferă pasele filtrante către Messi și Eto'o în locul pătrunderilor individuale. Foarte proastă tranziție defensivă. Trebuie să exploatăm asta. E un trișor constant, cade imediat

...despre Puyol: „Agresiv, dar se aprinde foarte rapid. Reacționează agresiv la deciziile arbitrilor când e faultat. E un fundaș dur, anticipează bine și protejează inteligent. Se poziționează prost pe tranziția rapidă și iese prost la ofsaid

...despre Messi: „Calitate ieșită din comun. E foarte rapid, dar dependent de piciorul stâng. Fragil în duelurile fizice, exact ca Ronaldinho. Are o viziune bună când i se acordă timp. Dacă puteți, faultați-l cât mai rapid și cât mai departe de poartă. Abia și-a revenit după o accidentare”

+6 FOTO

...despre Oleguer: „Face multe greșeli când are mingea la picior. E ținta ideală pentru pressing. E slab în defensivă, nu are viteză, nici la recuperare nu e bun. Acolo trebuie să atacăm cu toate diagonalele”

Vezi și: 

Barcelona vrea din nou să îl transfere pe Griezmann! Ce sumă trebuie să plătească + de ce francezul vrea să plece de la Atletico

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
victor33
victor33  •  17 Martie 2019, 21:19

Da, e varza, faza cu Balack a fost in 2009...

victor33
victor33  •  17 Martie 2019, 21:14
Postat de Lucian Marc pe 17 Martie 2019, 20:46

Meciul despre care vorbiți a avut loc în 2009 când Mourinho nu mai era antrenor la Chelsea...

In 2006 a fost, dar au incurcat ei, 1-1 a fost in retur, la Barcelona, iar in tur, la Londra, a fost 2-1 pentru Barca.

2276015329116803
Lucian Marc  •  17 Martie 2019, 20:46

Meciul despre care vorbiți a avut loc în 2009 când Mourinho nu mai era antrenor la Chelsea...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează