INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AUSTRALIA

Primul jucător profesionist activ care are curajul să iasă în față: „Sunt fotbalist și sunt gay” » Nume mari din sport au reacționat

Joshua Cavallo, în galben // FOTO: Imago
Joshua Cavallo, în galben // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 14:20 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 14:48

Australianul Joshua Cavallo, 21 de ani, fundașul stânga al lui Adelaide United, a spus ce simte într-un videoclip: „Până acum, am trăit o viață dublă. Întotdeauna am simțit că trebuie să mă ascund. Mi-era rușine că nu voi putea face ceea ce iubesc și să fiu gay”.

În Australia, un fotbalist nu a mai ținut sub tăcere marele secret al vieții sale. Joshua Cavallo a devenit primul jucător profesionist activ care afirmă public că este gay.

Joshua Cavallo: „E epuizant să trăiești o viață dublă”

Fundașul stânga al lui Adelaide United, în vârstă de 21 de ani, a postat un videoclip emoționant, în care anunța: „E ceva personal, dar am simțit nevoia să-l împărtășesc tuturor. Sunt fotbalist și sunt gay”. Voia să vorbească: „Am ascuns prea mult timp cine sunt. E epuizant să trăiești o viață dublă”.

Cavallo a spus că „întotdeauna am simțit că trebuie să mă ascund. Mi-era rușine că niciodată nu voi putea face ceea ce iubesc și să fiu gay”.

Joshua Cavallo: „A fost incredibil să le zic celor dragi

Joshua s-a eliberat cu această dezvăluire: „A fost incredibil să le zic celor dragi, prietenilor, colegilor, antrenorilor. Sprijinul lor a fost uriaș”. Speră să fie și un exemplu: „Am vrut să le arăt oamenilor că este OK să spui cine ești. Ți se va arăta mai mult respect”.

Apreciat de lumea sportului

După mesajul lui Cavallo, nume importante din lumea sportului l-au felicitat pentru gestul său. 

„În 2021, asta nu ar trebui să fie o știre. Îți mulțumesc pentru acest pas făcut înainte. Bine spus, Joshua”, a scris Pau Gasol, fost baschetbalist.

 Și Pique, fundașul Barcelonei, a ținut să-și arate aprecierea față de australian. 

„Salut, Joshua. Nu am avut plăcerea să te cunosc personal, dar vreau să-ți mulțumesc pentru acest pas făcut. Lumea fotbalului e mult în spate și tu ne ajuți să mergem înainte”, a scris Pique pe Twitter. „Sunt mândru de tine”, a scris și Griezmann.

Este absurd că să recunoști că ești homosexual e ceva curajos în fotbal. Sunt plin de admirație față de Joshua pentru că deschide un drum și sper că mulți îl vor urma. Sunt singur că cei mai mulți iubitori ai fotbalului îl vor susține și vor face să dispară teama pe care alții ar putea s-o aibă 
– Gary Lineker

Mesajul lui Cavallo a devenit rapid viral pe Twitter, având peste 7.000 de distribuiri.

Citește și:

Ahmetov, la fel ca Gigi Becali! Patronul lui Șahtior a plătit 500.000$ unei rivale » Lucescu și Raț au cucerit titlul în acel an

Ce s-a întâmplat în vestiarul luI Galatasaray, după eșecul cu Beșiktaș » Cicâldău, în centrul ostilităților: „O eroare de amator”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
10156568321649937
Marius Caseanu  •  28 Octombrie 2021, 01:50

Fiecare are dreptul la orientarea sexuala dorita. OK. ***. ***? ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  27 Octombrie 2021, 21:25

Se pare ca tot ce nu e ca voi, in comentarii, e jignitor si ofensator! Va considerati singurii normali si toti ceilalati care nu sunt ca voi sunt anormali! Cred ca lumea intr-adevar s-a intors cu fundul in sus c-asai la moda acum!!! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wrx.
wrx.  •  27 Octombrie 2021, 19:01
Postat de jean_valjean pe 27 Octombrie 2021, 18:30

Daca juca in europa, mai ales intr un campionat tare..sigur nu recunostea ! Cati au facut o ? NIMENI ! Nu poti risca, o sa te huiduie lumea pe stadioane , fac misto de tine...practic cariera ta de fotbalist nu mai exista din mom ala...cum ar fi maine sa iasa in presa cristiano si sa recunoasca ca este gay ?!? Din momentul ala castigurile sale din fotbal, reclame..s ar duce..! A recunoscut asta de la capatul pamantului..

Crezi ca pe CR7 nu l-ar apăra Badr Hari?!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează