INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Oficial! Xavi a pornit ofensiva pentru vedeta dorită: „Mă urc în avion pentru el!”

Xavi a pornit ofensiva pentru Joshua Kimmich. Foto: Imago Images
Xavi a pornit ofensiva pentru Joshua Kimmich. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 13:17 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 13:45

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a recunoscut public interesul catalanilor pentru Joshua Kimmich (28 de ani): „Este un fotbalist de top, care înțelege și interpretează jocul de-o manieră fantastică”.

Zvonuri erau de mai multă vreme, acum este oficial. Barcelona a început ofensiva pentru Joshua Kimmich! Catalanii se depart la 1 iulie de Sergio Busquets și-l văd pe mijlocașul lui Bayern drept succesorul cel mai porivit. Iar antrenorul Xavi Hernandez a ieșit public pentru a confirma că internaționalul german în vârstă de 28 de ani este principala țintă.

FCSB, ofertă neașteptată pentru un stoper de 35 de ani! » Cine este fundașul central dorit de Gigi Becali
OFERTĂ
FCSB, ofertă neașteptată pentru un stoper de 35 de ani! » Cine este fundașul central dorit de Gigi Becali

Xavi: „Vom negocia pentru Joshua Kimmich cu Bayern”

„Dacă ni se deschide poarta, vom negocia pentru el cu Bayern. Este clar că pe această poziție avem nevoie de un jucător de înalt nivel. Altfel ne va fi foarte greu să facem față sezonul viitor”, a declarat tehnicianul blaugrana cotidianului catalan Mundo Deportivo.

Dacă este nevoie, campionul mondial din 2010 vrea să lupte și personal pentru Kimmich: „Clubul știe deja că, dacă trebuie să sun pe cineva sau să călătoresc, o voi face. Kimmich este un fotbalist de top, care înțelege și interpretează jocul de-o manieră fantastică”.

Bayern nu vrea să-l vândă pe Joshua Kimmich

Se anunță însă o bătălie extrem de dificilă. Pentru responsabilii lui Bayern, Joshua nu este de vânzare. În viziunea acestora, el ar trebui să conducă echipa lui Thomas Tuchel în următorii câțiva ani - ca „regizor” la mijlocul terenului și în calitate de prim căpitan când Manuel Neuer și Thomas Müller se vor retrage.

De asemenea, plănuiesc să aducă un „închizător” clasic și să-l degreveze pe Kimmich de sarcinile defensive, pentru a-i oferi mai multă libertate în joc.

80 de milioane de euroeste cota de piață a lui Joshua Kimmich pe transfermarkt.de

O altă problemă pentru catalani: jucătorul însuși își vede viitorul la Bayern, spre deosebire de Robert Lewandowski (34 de ani), care anul trecut, dornic de-o nouă provocare, a forțat și a obținut în cele din urmă ok-ul pentru transferul la FC Barcelona. Polonezul mai avea atunci un an de contract, al lui Kimmich expiră în 2025.

Citește și:

Rafael Leao de 10 » Milan îi mărește de cinci ori salariul și îi dă număr pe care nu l-a avut niciodată

Șoc la UEFA! Marciniak riscă să fie exclus de la finala Ligii: Istvan Kovacs ar putea arbitra Manchester City - Inter

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
xipen
xipen  •  03 Iunie 2023, 10:58

Dupa 7 ani neintrerupti la Bayern, acum cand esti vazut viitorul capitan si conducator de joc, acum cand Bayern se va reconstrui, Joshua nu va pleca de la Bayern. Campiona Germaniei, de sase ori campioana Europei, in plina reconstructie in aceasta vara, dupa ce au adus un antrenor nou si au decapitat conducerea clubului, nu-l va lasa pe Joshua Kimmich sa plece, sub nici un pretext. Kimmich este sub contract. Ma mult de atat, Kimmich NU vrea sa plece de la Bayern. Bayern a traversat un sezon dificil. Daca n-ar fi castigat campionatul, sezonul lor s-ar fi numit chiar ca fiind Dezastruos. In situatii de criza, aflam ca se apeleaza la veterani ca KH Rummenigge. Inseamana ca germanii strang randurile. Se acopera brese. Joshua, nu va pleca de la Bayern. Intr-un an sau doi, Bayern va redeveni pretendenta la cucerirea unei noi cupe UCL. Barca, ce va face Barca? Urmeaza ca Xavi sa calatoreasca cu avionul. Vom vedea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează