INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Jucătorii Realului au tot felul de manii înaintea fiecărei partide

Cristiano e vedeta Realului şi unul dintre lideri la capitolul superstiţii +1   FOTO
Cristiano e vedeta Realului şi unul dintre lideri la capitolul superstiţii

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 18:42

Ca să le meargă bine, jucătorii Realului prefaţează fiecare meci printr-o serie de obiceiuri fixe. Destule şi diverse, acestea au fost dezvăluite de "Marca".


MUZICĂ ÎN AUTOCAR PENTRU ELIBERAREA TENSIUNILOR
Muzica este prima manie. E o formă de a elimina tensiunile în drum spre stadion. Melodiile variază, dar una se repetă mereu, ca un talisman. Este vorba de "Don't worry about later" al grupului The Faith Keepers, din Zaragoza, cîntec ales de Adidas să fie difuzat la ultima finală a Cupei Spaniei. Le-au purtat noroc madrilenilor, aşa că ei au adoptat-o.

RELAXARE PE CANAPEA LA INSPECTAREA GAZONULUI
Odată ajunşi în stadion, încep obsesiile din vestiar. Unora nu le place să atingă gazonul pînă la încălzire. Alţii, precum Xabi Alonso, preferă să se ducă pe teren pentru a vedea starea ierbii şi a scurta timpul pînă la încălzire. După masajul obligatoriu, fotbaliştii îşi împart timpul. Unora le place să stea întinşi pe canapea pentru a se schimba apoi în linişte, fără grabă. Ceilalţi preferă să continue masajul pentru a persista tonifierea musculară.

MOURINHO VORBEŞTE ŞI SE FACE LINIŞTE
Discursul lui Jose este momentul cel mai solemn. Nimeni nu trebuie să-l perturbe pe antrenor atunci cînd acesta ia cuvîntul pentru a da ultimele indicaţii. Este un moment pe care Mourinho îl foloseşte ca să-şi motiveze elevii, ca să-i provoace cu obiectivul pe care îl au de atins. Toţi ascultă fără să clipească.

"MOMENTUL OGLINDĂ" ŞI LUPTA PENTRU A IEŞI ULTIMUL
Rugăciunile şi "Momentul oglindă" sînt alte clasice. Jucătorii Realului sînt foarte cocheţi şi folosesc ultimele clipe înaintea ieşirii de gazon pentru a-şi îngriji imaginea. Mulţi ies cu părul ud. Deseori, plecarea de la vestiar a creat tensiune pentru că sînt unii cărora le place să iasă ultimii. S-a ajuns pînă acolo încît au apărut ocazii cînd asistenţii au trebuit să intervină pentru a media conflictul.

STRIGĂTE ŞI ÎMBRĂŢIŞĂRI PE TUNEL
În tunel sînt nelipsite strigătele şi îmbrăţişările de încurajare. După aceea, intrarea pe teren devine un moment de maximă concentrare. Sînt secundele de intimitate pe care şi le oferă jucătorii. Aceştia se închid în ei şi urmează o serie de ritualuri ale gesturilor şi expresiilor pe care le văd necesare să intre în meci, pentru a se simţi pregătiţi să joace. Foarte rare sînt clipele cînd cineva nu face nimic.

CASILLAS, ŞOSETE PE DOS ŞI ATINSUL "TRANSVERSALEI"
Iker are cîte un ritual în interiorul şi în afara vestiarului. În primul caz, îşi pune şosetele pe dos. Apoi, pe teren, după salutul căpitanilor, porneşte cu pas liniştit spre poarta sa. În drum răzuie cu crampoanele semicercul de la careul mare, după care face la fel cu cel de la careul mic. La urmă se duce pe linia porţii şi sare atingînd "transversala" cu mîna stîngă.

SERGIO RAMOS CALCĂ PE LINIA CAREULUI MARE ŞI APLAUDĂ
Al doilea căpitan are şi el obiceiri aparte. Abia dacă apucă să pună primul pas pe gazon, el se apleacă, atinge iarba cu mîna dreaptă, se închină şi priveşte către cer. Ulterior, după saluturi şi poza oficială, pleacă alergînd spre careul advers, calcă linia de demarcaţie şi aplaudă.

ŢOPĂITUL LUI HIGUAIN CA LA ŞOTRON
Izbitor este obiceiul lui Gonzalo Higuain pînă să intre pe teren. Dacă este nevoie, atacantul argentinian îşi schimbă pasul numai să pătrundă cu stîngul şi execută trei ţopăituri ca la şotron pentru a rămîne înainte cu acelaşi picior cu care a păşit pe iarbă. Imediat, atinge gazonul cu mîna dreaptă şi-şi face semnul crucii. În grupul "ţopăitorilor" se află şi Arbeloa. Fundaşul "blanco" calcă linia de margine înainte de a intra pe gazon (e unicul care procedează aşa), face un salt şi simulează o scurtă alergare dîndu-şi cu picioarele în fund.

MARCELO, CEL MAI LUNG ŞI ELABORAT OBICEI
Fundaşul stînga brazilian urmează o întinsă gamă de gesturi imediat ce a pătruns pe teren. Atinge iarba cu mîna dreaptă şi se închină. Imediat, repetă operaţiunea. Sărută apoi încheietura mîinii stîngi, pe care de regulă se găsesc manşete ca la tenis, dar sub care este un tatuaj special, deschide braţele şi priveşte cerul. Cînd începe partida se mai închină o dată.

MULŢI SE ÎNCHINĂ ŞI INTRĂ CU ACELAŞI PICIOR
Ozil, Cristiano Ronaldo, Di Maria şi Pepe evită să calce linia de margine atunci cînd pătrund pe gazon şi întodeauna fac primul pas cu dreptul. Urmează cei ce se închină: Carvalho, chiar de patru ori, Di Maria, Sergio Ramos, Marcelo. Kaka abia ce iese din tunel că deschide braţele şi se roagă.

RONALDO, MANIA CEA MAI SPECTACULOASĂ
CR7 este deosebit înainte de fiecare meci. Intră cu piciorul drept, face un mic sprint şi execută un salt spectaculos ridicîndu-şi genunchii la piept, apoi sprintează iar. Curios, nu renunţă la obiceiul său nici la partidele de Champions League, cînd se intră pe teren cu copiii de mînă. Cum pătrunde în iarbă, portughezul îi dă drumul băiatului, pe care îl ia iar de mînă numai după ce-şi face numărul.

MOURINHO: PIX, CARNEŢEL, GUMĂ
Nici Jose nu a scăpat de ritualuri. Antrenorul lusitan iese mereu pe teren însoţit de un carneţel, un pix şi mai multe gume de şters. Sînt "uneltele" sale de bază pentru a urmări jocul şi nu-i lipsesc niciodată.

KHEDIRA, XABI ALONSO, ALBIOL - RARITĂŢI
Există şi jucători ai Realului care nu fac nimic înainte de startul unei partide. Xabi Alonso, Albiol şi Khedira intră pe teren liniştiţi, fără să depindă de nici un ritual pe care l-ar avea de îndeplinit. Le este indiferent dacă păşesc cu stîngul sau cu dreptul, dacă ei calcă ori nu linia de margine.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
clau1981
clau1981  •  05 Noiembrie 2011, 20:32

asta e un obicei prost al jucatorilor in general. FORZA REAL!!!!

fann_liverpool
fann_liverpool  •  09 Octombrie 2011, 23:39

cred ca fiecare fotbalist are mici superstitii. eu sunt portar si fac cam ce face si Casilias: lovesc transversala si imi fac o linie cu crampoanele in careu dar este mai mult pentru plasament si orientare decat superstitie.

andr33y1986
andr33y1986  •  07 Octombrie 2011, 09:33

Aia cu momentul oglinda cred ca la barca nu exista atatea rate au ca le-au luat gelu din vestiar:))))tre sa vina cu el in buzunar de acasa ca toti pe teren arata ca scosi din cur

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close