INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Julen Lopetegui: „Fotbaliștii au nevoie de minimum 5 săptămâni de pregătire” » De ce se teme antrenorul Sevilliei

Julen Lopetegui avertizează că fotbaliștii vor avea nevoie de cel puțin 5 săptămâni de pregătire // sursă foto: Guliver/gettyimages +32   FOTO
Julen Lopetegui avertizează că fotbaliștii vor avea nevoie de cel puțin 5 săptămâni de pregătire // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 27 aprilie 2020 23:12

Julen Lopetegui (53 de ani), antrenorul care a eliminat CFR Cluj din Europa League cu Sevilla, avertizează că fotbaliștii au nevoie de cel puțin 5 săptămâni de pregătire înainte de a relua campionatele.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, fotbaliștii riscă să cadă pe capete, spune ibericul:

„Toți fotbaliștii sunt nerăbdători să se întoarcă. Abia așteptăm să jucăm din nou, dar da, există griji cu privire la felul în care va avea loc revenirea”, a spus Lopetegui, citat de Daily Mail. „Perioada de pregătire cred că trebuie să fie de minimum 5 săptămâni. Vom juca meciuri din 3 în 3 zile, într-o atmosferă emoționantă, pe care nu am mai experimentat-o înainte”.

Lopetegui își susține punctul de vedere cu exemplul NFL

„Există un precedent. În NFL în 2011, în S.U.A., sportivii au avut o pauză de aproximativ 3 luni din cauza unor dispute de muncă. Apoi, în prima lună de competiție, au avut parte de 12 accidentări la Tendonul lui Ahile. Înainte de pauză, media era de 5 astfel de accidentări într-un întreg sezon!”, a explicat antrenorul celor de la Sevilla.

„Sper că atunci când va veni momentul și vom primi undă verde de la Departamentul de Sănătate, să avem timpul necesar să ne pregătim corect”, a concluzionat Lopetegui.

Înainte de întreruperea fotbalului din pricina pandemiei de COVID-19, Sevilla, sub comanda lui Lopetegui, ocupa poziția a treia în La Liga. De asemenea, fostul antrenor al lui Real Madrid a reușit să o elimine pe CFR Cluj din „16-imile” Europa League.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Citește mai multe știri despre La Liga:

Alarmă: La Liga, primul mare campionat european care s-ar putea suspenda definitiv! Barcelona și Real Madrid opresc lupta la titlul + cluburile pierd 1 miliard

Probleme financiare pentru Real Madrid? Sponsorii echipei, în corzi din cauza pandemiei de COVID-19

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează