INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Jurgen Klinsmann, interzis la meciul cu Bayern din Bundesliga! Motivul e unul birocratic

Articol de - Publicat joi, 16 ianuarie 2020 17:44

Jurgen Klinsmann (55 de ani) ar putea sta în tribună duminică la meciul cu Bayern Munchen, antrenorului Herthei expirându-i licenţa. Certificatul de validitate a rămas în California şi federaţia l-a tolerat deja cinci meciuri.

Jürgen Klinsmann e în mare pericol să nu stea pe banca tehnică la cel mai important meci de la revenirea în Germania. Duminică după-amiază, împotriva campioanei Bayern, pentru care a marcat 48 de goluri între 1995 şi 1997, cucerind titlul şi Cupa UEFA, ar putea să fie trimis în tribună alături de fanii Herthei. Motivul nu e o suspendare, ci unul birocratic. Antrenorului de 55 de ani i-a expirat licenţa, necesară în Bundesliga, care se reînnoieşte din trei în trei ani, iar fostul mare atacant şi-a uitat actele doveditoare acasă, în Statele Unite! 

Jurgen Klinsmann, trei certificate, la sertar!  

Klinsi nu şi-a imaginat, când s-a întors din Califonia, că va primi atât de repede o ofertă de a reveni în circuit şi că ar avea nevoie de certificatul de validitate al licenţei Pro. Altfel, el efectuase cele 20 de ore de pregătire obligatorii pentru a fi în regulă. Problema mare e că nu-l poate recupera rapid. 

„L-am pus pe undeva într-un sertar, dar nu e nimeni acasă, pentru că soţia mea a plecat la fata aflată la studii în altă parte. Am trimis deja un email la DFB şi le-am explicat situaţia. Totul este în ordine, am două certificate din Major League Soccer şi încă unu din altă ţară pentru stagiile respective. Sper să primesc înţelegere”, şi-a liniştit fanii pe Facebook. Doar că federaţia germană deja a trecut cu vederea în 2019 acest lucru, tolerându-l în primele cinci meciuri.  

„Când am zburat la Berlin în noiembrie nici prin cap nu-mi trece că voi primi oferta Herthei, iar la Crăciun pur şi simplu am uitat să iau acel document” 
- Jürgen Klinsmann, antrenor Hertha 

„A făcut multe pentru fotbalul german, e un antrenor foarte bun şi căpitanul nostru de onoare, dar regulile se aplică şi în cazul lui. Ştim că a făcut antrenamene în Brazilia şi Mexic, dar n-avem dovada scrisă”
- Tobias Haupt, şeful Academiei DFB 

„Nu sunt deloc îngrijorat că va trebui să-i ţin lui Kilnsmann locul de bancă duminică. Eu sunt sigur că situaţia se va reglementa în acest weekend” 
- Alexander Nouri, secund Hertha

Vezi și:

Real Madrid îl cumpără pe Van de Beek » Ce sumă va încasa Ajax

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  17 Ianuarie 2020, 01:28

Ca să fiu răutăcios, Mirel şi Mutu n-au probleme de-astea cu licenţa PRO. Ghinionul lui Klinsmann că nu s-a născut românache.

zagna
zagna  •  16 Ianuarie 2020, 22:37

Reyine cineva din FRF, unde-i lege, nu-i tocmeala !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează