INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ANGLIEI

Jurgen Klopp a stabilit un record: a trimis pe teren cea mai tânără echipă din istoria lui Liverpool, dar s-a făcut de râs în Cupa Angliei!

Liverpool, foto: reuters
Liverpool, foto: reuters

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat duminica, 08 ianuarie 2017 18:37

Jurgen Klopp a stabilit o nouă bornă importantă pe banca lui Liverpool: a trimis în teren cea mai tânără echipă din istoria cormoranilor, în meciul din această după-amiază, din Cupa Angliei, contra lui Plymouth, 0-0, conform The Sun.

Titularii formației de pe Anfield au avut o medie de vârstă de doar 21 de ani și 296 de zile, bătând cu mai bine de un an precedentul record de precocitate: 22 de ani și 303, stabilit în urmă 52 de ani, într-o victorie contra lui Wolverhampton.

Jurgen Klopp a operat nu mai puțin de 10 schimbări față de partida din campionat, contra lui Sunderland, singurii jucători ceva mai experimentați dintre cei 11 fotbaliști trimiși în teren de german fiind Lucas Leiva, Emre Can, Alberto Moreno, Emre Can și Divock Origi.

În rest, pe lista titularilor s-au regăsit nume precum Alexander-Arnold, Gomez (revenit după o accidentare ce l-a ținut departe de teren mai mult de un an), Stewart, Ejaria, Ojo sau Woodburn (cel mai tânăr de pe teren, având 17 ani și două luni), fotbaliști obișnuiți mai degrabă cu meciurile echipei de tineret a celor de la Liverpool.

Decizia lui Klopp l-a adus pe Lucas Leiva într-o postură inedită: cu 328 de meciuri în tricoul lui Liverpool, brazilianul se poate lăuda că a avut mai multe partide pentru cormorani decât toți coechipierii săi din această partidă (319)!

Strategia lui Jurgen Klopp s-a dovedit a fi una greșită, cormoranii reușind doar un rezultat de egalitate, în fața modestei Plymouth, care evoluază în a patra ligă, scor 0-0, deși i-a introdus în teren, în a doua repriză, și pe Daniel Sturridge, Adam Lallana sau Roberto Firmino.

Liverpool a avut 28 de șuturi trimise către poarta lui McCormick și o posesie de 77%, dar acest lucru nu i-a ajutat pe cormorani în încercarea de a evita o rejucare a partidei din faza ultimelor 64, din FA Cup.

”Am luat decizia de a face aceste schimbări, îi las pe ceilalți să mă critice. La reluare, trebuie să facem lucrurile diferit. Dacă vom câștiga, va fi grozav, iar dacă nu, vom merita asta”, a declarat la finalul partidei tehnicianul german al celor de la Liverpool.

Formația trimisă pe teren de Jurgen Klopp:

Karius - Moreno, Gomez, Lucas Leiva, Alexander-Arnold - Can, Ejaria, Stewart - Woodburn, Ojo, Origi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
kurisuchian
kurisuchian  •  09 Ianuarie 2017, 02:05

Jurnaliștii, care nu urmăresc ceea ce comentează, nu știu să deosebească ”a se face de rușine” cu un scor alb al unei echipe experimentale care a încercat să desfacă o apărare cu 10 fundași și un portar, căpitan de echipă, fie ea și de liga a 4-a. Sunt convins că managerul Klopp a păstrat titularii pentru următoarele două partide, EFL Cup, miercuri la Southampton, și Premier League, duminică la Man Utd. A riscat și s-a ales cu o rejucare. Nu s-a făcut de râs.

1721088064815896
Ultimu Cartus  •  09 Ianuarie 2017, 01:58

Gsp la clonat Liverpool pe Emre Can? Sau e ceva gen dublu impact ?

ovialex23
ovialex23  •  08 Ianuarie 2017, 22:00

A si declarat cind a venit laLiverpool ca va promova tinerii. Jos palaria pentru cum procedeaza.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează