INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIVERPOOL

VIDEO „Cea mai mare greșeală din cariera mea” » Jurgen Klopp, întrebat dacă e ceva ce-l va face să se răzgândească: „Scuze, nu știam asta”

Antrenorul Jurgen Klopp (56 de ani) se va despărți de Liverpool la finalul acestui sezon.
Antrenorul Jurgen Klopp (56 de ani) se va despărți de Liverpool la finalul acestui sezon.

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 09:43 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 11:38

Antrenorul Jurgen Klopp (56 de ani) se va despărți de Liverpool la finalul acestui sezon.

La conferința de presă susținută după ce a anunțat că nu o va mai antrena pe Liverpool din vară, tehnicianul a fost întrebat dacă există șanse să procedeze așa cum a făcut-o Alex Ferguson, care își anunțase retragerea din antrenorat, dar a revenit asupra deciziei.

Drăgușin, martor la eliminarea lui Tottenham din Cupa Angliei » Manchester City s-a impus printr-un gol contestat
Tottenham - Manchester City
Drăgușin, martor la eliminarea lui Tottenham din Cupa Angliei » Manchester City s-a impus printr-un gol contestat

Jurgen Klopp a declarat că nu va face acest lucru și a fost surprins în momentul în care a aflat vestea că antrenorul legendar, care a stat timp de 26 de ani pe banca „diavolilor”, s-a răzgândit în privința retragerii. 

VIDEO. Jurgen Klopp, surprins când a auzit că Sir Alex Ferguson a vrut de două ori să plece de la Manchester United: „Nu știam asta!”

„Alex Ferguson a spus de două ori că pleacă? Scuze, nu știam asta. Alex Ferguson a spus că pleacă la finalul acelui sezon și după s-a răzgândit?” a fost reacția neamțului.

Apoi, reporterul l-a întrebat pe antrenor dacă există ceva ce l-ar face să își recapete energia și să decidă să continue pe banca lui Liverpool, iar răspunsul acestuia a fost unul categoric:

Nu, nimic nu mă va face să iau altă decizie. Îl respect mult pe Sir Alex. Nu știu ce l-a făcut la acea vreme să spună că vrea să plece. M-am gândit mult și decizia pe care am luat-o a fost una pe care toată lumea o știa. Grație relației pe care o am cu cei din club, decizia a fost una transparentă. 

Trebuia să iau o hotărâre la un moment dat, nimeni nu ar fi făcut-o în locul meu. Este vorba de încrederea și respectul pe care îl avem unii pentru alții. 

Am vrut ca eu să iau această decizie. De ce? Pentru că nu vreau să las nimic la voia întâmplării, vreau să îmi fac bine treaba. M-am gândit mult și bine la acest lucru”, a spus antrenorul.

Cum s-a „retras” Ferguson de două ori: „Cea mai mare greșeală”

În 2001, la 60 de ani, Ferguson anunța că se va retrage din antrenorat la finalul acelui sezon, în ceea ce avea să numească ulterior „cea mai mare eroare din cariera mea”. 

El antrena deja United de 15 ani și câștigase numeroase trofee: „Cea mai mare greșeală a fost să fac acel anunț la începutul sezonului. Mulți s-au resemnat: «Pleacă managerul, ce rost mai are?». În ianuarie m-am răzgândit. Soția mea mi-a spus atunci «Unu - ești sănătos, doi - nu am chef de tine acasă toată ziua, trei - ești încă tânăr»”. 

El a rămas încă 11 ani la cârma „diavolilor roșii”, iar în mai 2013 a anunțat că se retrage definitiv din antrenorat în acea vară și că decisese asta în decembrie 2012.

Ce spune Jurgen Klopp despre plecarea de la Liverpool: „Nu mai pot, sunt stors de energie”

„Voi pleca la finalul acestui sezon. Înțeleg că e o decizie șocantă pentru mulți, dar voi încerca să explic. Iubesc absolut tot legat acest club, oraș, suporteri, echipă. Dar iau această decizie pe care sunt convins că trebuie să o iau. Nu mai am energie. Știam de mai mult timp că trebuie să o anunț. 

Nu-mi mai pot face meseria iar și iar, zi după zi. După toate lucrurile prin care am trecut, respectul și dragostea mea au crescut pentru voi. Vă datorez adevărul, iar ăsta e adevărul. 

Iubesc absolut totul la acest club, orașul, suporterii noștri, iubesc echipa, iubesc personalul de aici. Iubesc totul. Dar faptul că totuși iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau. Simt că sunt.... cum să spun.... în criză de energie”, a declarat Klopp în cadrul unui interviu pentru Liverpool TV.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Adrian Mazilu a debutat pentru Vitesse » Situație complicată pentru noua lui echipă
VITESSE
Adrian Mazilu a debutat pentru Vitesse » Situație complicată pentru noua lui echipă
Anunț-bombă la Napoli. „Știam că Osimhen ar pleca la vară, la Real Madrid, PSG sau în Premier League!”
ITALIA
Anunț-bombă la Napoli. „Știam că Osimhen ar pleca la vară, la Real Madrid, PSG sau în Premier League!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează