INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA ITALIEI

JUVENTUS - NAPOLI 2-0. Regele Cristiano Ronaldo » Portughezul e golgeterul planetar!

JUVENTUS - NAPOLI 2-0. Cristiano Ronaldo a deschis drumul spre prima cupă a antrenorului Andrea Pirlo. Cu al 760-lea gol la club și echipa națională, l-a întrecut pe Bican în topul all-time. A cucerit în total 31 de trofee. Foto: Imago +27   FOTO
JUVENTUS - NAPOLI 2-0. Cristiano Ronaldo a deschis drumul spre prima cupă a antrenorului Andrea Pirlo. Cu al 760-lea gol la club și echipa națională, l-a întrecut pe Bican în topul all-time. A cucerit în total 31 de trofee. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 13:11 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 13:12

JUVENTUS - NAPOLI 2-0. Cristiano Ronaldo a deschis drumul spre prima cupă a antrenorului Andrea Pirlo. Cu al 760-lea gol la club și echipa națională, l-a întrecut pe Bican în topul all-time. A cucerit în total 31 de trofee.

Juventus s-a scuturat rapid de scurtcircuitul din Derby d'Italia și i-a adus primul triumf lui Andrea Pirlo ca antrenor. Acest 2-0 cu Napoli din Supercupa mutată din Arabia Saudită la Reggio Emilia, din cauza pandemiei, i-a asigurat lui Ronaldo al patrulea trofeu cu bianconerii, dar l-a încoronat și drept cel mai bun marcator al istoriei fotbalulului. Reușita în stilul Raúl cu care a deschis scorul a fost al 760-lea gol la cluburi și echipa națională, portughezul depășindu-l și pe cehul Josef Bican.

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istorie: 31 de finale, 20 de goluri

Cifrele lui Cristiano sunt absolut fenomenale. Atacantul de 35 de ani are 32 de goluri în ultimele 32 de jocuri în toate competițiile la campioana Italiei. A marcat de nouă ori în ultimele zece finale disputate la cluburi și 20 în total în 31 de dueluri pentru un trofeu. A ajuns la 29 de titluri luate cu Sporting, Man. United, Real Madrid și Juventus plus un Euro și o Ligă a Națiunilor cu Portugalia!

JUVENTUS - NAPOLI 2-0. Insigne, penalty ratat!

Cel mai bun juventin nu a fost însă miercuri seară CR7, ci portarul Szczęsny. Polonezul a salvat miraculos în fața lui Lozano și a evitat autogolul lui Chiellini, având și noroc la execuția alături de bară a lui Lorenzo Insigne din minutul 80, la 1-0. Al treilea penalty din patru ratat împotriva rivalei torineze de de căpitanul lui Napoli, care a plâns ca un copil, în finalul decis de reușita lui Morata! Putea fi al o sutălea gol în tricoul echipei azzurra și faza care să împingă finala către prelungiri.

Drăgușin, rezervă la Juventus în Supercupa Italiei

A noua Supercupă bianconera a însemnat totodată primul trofeu pentru Radu Drăgușin. Rezervă nefolosită de Pirlo, fundașul român, curtat de RB Leipzig, ar putea pleca împrumut la Sassuolo.

Alte recorduri ale lui CR7

  • Golgeterul Ligii Campionilor: 134
  • Golgeterul lui Real Madrid: 450
  • Golgeterul Portugaliei și al naționalelor europene: 102
  • Golgeterul competițiilor UEFA: 212

TOP 5 GOLURI ALL-TIME

  1. Cristiano Ronaldo - 760 de goluri
  2. Josef Bican - 759
  3. Pelé - 757
  4. Romario - 745
  5. Leo Messi - 715

Cele mai tari goluri marcate de Cristiano Ronaldo la Juventus

Citește mai multe știri despre Juventus: 

Juventus a cucerit a 9-a Supercupă a Italiei din istorie » Andrea Pirlo, la primul trofeu ca antrenor

Variantă tot mai probabilă: duet Chiricheș - Drăgușin la Sassuolo! Juventus vrea să-l împrumute

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  22 Ianuarie 2021, 16:28

...Doar voi ati aizit de acest ilustru necunoscut!...Unde a jucat, la Turris???...

wisebit
wisebit  •  21 Ianuarie 2021, 13:35

Cel mai mare!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează