INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

JUVENTUS - NAPOLI 4-3 // VIDEO+FOTO Montagne russe cu harakiri la final! Ancelotti: „Eram dezamăgit şi cu remiza, am meritat să pierdem”

Articol de - Publicat duminica, 01 septembrie 2019 11:15

Napoli a revenit miraculos de la 0-3, dar a murit cu autogolul lui Koulibaly din prelungiri, 4-3 (Danilo 16, Higuain 19, Ronaldo 62, Koulibaly 90+2 ag. / Manolas 66, Lozano 68, Di Lorenzo 81).

„A fost ca ruleta rusească", a zis Higuaín. "Am început să jucăm când meciul era pierdut", s-a plâns Ancelotti.

4-3 a devenit scorul preferat de Napoli în acest debut nebun de Serie A. Numai că roata s-a învârtit invers faţă de thrillerul florentin şi squadra lui Ancelotti a tras lozul necâştigător pe terenul campioanei. "Am jucat foarte slab o oră, le-am dat ocazia de a ne presa şi a prinde încredere şi ne-am trezit când jocul era deja pierdut. Eram dezamăgit şi cu remiza, am meritat să pierdem. Avem o problemă colectivă dacă am primit şapte goluri în două partide. Suntem competitivi, însă nu ne şi sacrificăm", s-a plâns tehnicianul azzurrilor. 

+7 FOTO

Juventus cu două feţe

Juve a fost stăpână trei sferturi din meci. A încântat prin combinaţii în viteză, acoperirea spaţiilor oferite de mijlocul advers şi cavalcada de ocazii la poarta lui Meret, care a limitat pagubele (de două ori l-a ajutat şi transversala), după reuşitele lui Danilo, Higuaín şi Ronaldo. "A fost o ruletă rusească. La 2-0 am dispărut din meci, dar finalul ne-a recompensat", a admis Pipita, autorul celui mai frumos gol al serii (l-a hipnotizat pe Koulibaly!) şi cu o prestaţie amintind de vremurile de glorie de lângă Vezuviu, tot cu Sarri la catedră.

De Ligt, un delict total!

Napoli a înviat incredibil, ajutată de accidentarea lui Insigne şi debutul lui Lozano, care s-a transformat în coşmarul lui De Ligt. Olandezul, care a debutat ca titular după ruptura de ligamente a lui Chiellini (va lipsi 6 luni!), chiar a dovedit că nu s-a adaptat la Il Calcio, fiind depăşit, la poziţionare şi viteză, la toate golurile încasate. "Matthijs este încă în urmă tactic, vine de la o echipă diferită, a greşit, dar are talent", l-a scuzat Martusciello. Au punctat noile achiziţii, Manolas, Lozano şi Di Lorenzo, două reuşite din faze fixe, dar n-a fost de ajuns pentru un 3-3 ireal. La ultima fază, Koulibaly a deviat cu tibia în propria poartă, la vinclu, şi a pus capac unei prestaţii mizerabile. L-a compătimit şi Chiellini, intrat în cârje în teren ca să-l consoleze.

"Primul derby a fost o tornadă de emoţii, imn adus iraţionalului şi frumuseţii. A învins Juve, ce a dominat, s-a prăbuşit apoi sub loviturile lui Napoli, pentru a obţine cel mai absurd succes cu autogolul lui Koulibaly"
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

"Am avut o problemă mentală, ne-am simţit cu burta plină la 3-0, le-am permis să reintre în joc. Am comis greşeli de poziţionare şi ne-a intrat puţin frica în oase. Sarri n-a fost mulţumit, dorea să câştigăm cu 4-0"
Giovanni Martusciello, secund Juventus

41de goluri în 75 de meciuri pentru Juventus în Serie A a marcat Higuaín, care nu o iertase pe Napoli nici la 1-0 în decembrie 2017, pe San Paolo

29de secunde i-au trebuit lui Danilo, intrat în locul lui De Sciglio, să înscrie primul gol în Serie A. Este cel mai rapid al unui jucător străin debutant în campionatul italian

5este nota primită de Matthijs de Ligt în Gazzetta dello Sport (cea mai mică de la bianconeri), care nu i-a acordat circumstanţe atenuante decât prin crampele musculare. Doar Koulibaly a fost mai slab, nota 4

26de ani au trecut de la precedentul joc între Juventus şi Napoli în care s-au marcat cel puţin şapte goluri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează