INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Juventus riscă retrogradarea din Serie A! S-a deschis un alt dosar, legat de pandemia de coronavirus

Juventus se află în mijlocul unui nou scandal în fotbalul italian, la numai câteva zile distanță după ce a fost depunctată de Federația Italiană de Fotbal. „Bătrâna Doamnă” riscă chiar retrogradarea în Serie B. 
Foto: Imago
Juventus se află în mijlocul unui nou scandal în fotbalul italian, la numai câteva zile distanță după ce a fost depunctată de Federația Italiană de Fotbal. „Bătrâna Doamnă” riscă chiar retrogradarea în Serie B. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 ianuarie 2023 11:00 / Actualizat duminica, 22 ianuarie 2023 11:39

Juventus se află în mijlocul unui nou scandal în fotbalul italian, la numai câteva zile distanță după ce a fost depunctată de Federația Italiană de Fotbal. „Bătrâna Doamnă” riscă chiar retrogradarea în Serie B. 

Pe numele trupei din Piemont ar fi fost deschis un alt dosar, legat de felul în care torinezii și-au plătit angajații din momentul în care pandemia de coronavirus a izbucnit, în primăvara anului 2020. 

Nelu Varga anunță ultimul transfer al iernii la CFR Cluj: „Cu el chiar închidem campania”
CFR CLUJ
Nelu Varga anunță ultimul transfer al iernii la CFR Cluj: „Cu el chiar închidem campania”

Atunci, conducerea celor de la Juventus a ajuns la un acord cu angajații clubului pentru ca aceștia să renunțe la salariile pe 4 luni, urmând a fi economisite 90 de milioane de euro, lucru anunțat de italieni și într-un comunicat de presă. De fapt, angajații au renunțat la numai o lună de salariu, iar Juventus a încheiat acorduri private cu aceștia pentru ca celelalte trei salarii să fie plătite în următoarele sezoane. Acest lucru s-ar fi aplicat și celor care ar fi părăsit clubul între timp. 

S-au economisit astfel nu mai puțin de 31 de milioane de euro, urmând ca celelalte 59 de milioane de euro să fie plătite în anii ce urmau. Aceste operațiuni ar fi avut loc pe durata a două stagiuni: 2019 - 2020 și 2020 - 2021. 

Potrivit rechizitorului, Juventus este acuzată de faptul că nu a prezentat o situație corectă a finanțelor clubului, bugetele trebuind să includă un pronostic a ceea ce ar fi urmat să cheltuiască ulterior. Juventus susține că a făcut acest lucru la scurt timp după aceea. Ulterior, clubul a făcut unele ajustări financiare, care au fost aprobate pe data de 2 decembrie de membrii consiliului de administrație, care au demisionat între timp, iar pe 27 decembrie de adunarea acționarilor. 

Juventus riscă retrogradarea din Serie A

Din punct de vedere sportiv, „folosirea acordurilor private nedepuse”, conform ipotezei de acuzație a Procurorului Federal, ar fi în contradicție cu articolul 31 din Codul Penal. care reglementează „încălcările în materie de gestiune și economie”. Potrivit paragrafului 3, „clubul care încheie acorduri cu membrii săi sau le plătește cotizații, bonusuri sau indemnizații cu încălcarea prevederilor federale în vigoare poate fi pedepsit cu amendă de până la trei ori suma convenită sau plătită ilegal, la care se poate adăuga penalizarea cu unul sau mai multe puncte în clasament”, scrie Gazzetta dello Sport. 

Sursa citată mai scrie că trebuie așteptat finalul anchetei sportive pentru a vedea dacă procuratura are detalii concrete în acest caz, dar și dacă clubul Juventus ar fi încălcat paragraful al doilea al articolului 31 din Codul Penal, potrivit căruia „societatea care, prin falsificarea documentelor sale contabile sau administrative sau prin orice altă activitate ilicită sau evazivă, obține dreptul de a participa într-o competiție la care nu ar fi putut fi admisă în baza prevederilor în vigoare, ar putea fi retrogradată”. 

VIDEO. Rezumat: Juventus - Monza 2-1

Citește și:

Accidentare gravă în Serie A » A părăsit terenul în lacrimi

Imagini SF în Anglia » Meci de Premier League, întrerupt timp de 10 minute: „Din motive de siguranță”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
parpalache
parpalache  •  22 Ianuarie 2023, 16:05

Acolo nu poruncește Prim Ministrul(care e cel mai mare in Italia)?!Ca la noi Basescu(când cu„afacerea”Valiza), a poruncit sa nu fie retrogradata echipa lu Becali!

boribgue
boribgue  •  22 Ianuarie 2023, 15:16
Postat de Corcodel_topor pe 22 Ianuarie 2023, 12:38

Realitatea crunta este că Juventus reprezintă imaginea romanului zilelor noastre. Casa cat mai mare, mașină de zeci de mii de euro, haine și vacante scumpe, poze pe Instagram de te face sa te gândești daca nu cumva e ruda cu Bradley Cooper, lux și opulenta, tot tacâmul. Iar in spate se ascund un credit ipotecar pe 30 de ani, alte credite de nevoi personale și CAR-uri. Câștigă 6000 de lei pe lună din care nu se alege cu nimic după datorii. Însă imaginea contează, nu?! La fel și Juventus, a vrut să stea la masa cu boierii, cu Chelsea, cu City, cu Madridul, cu Bayern, cu Parisul, cu Liverpool, dar ei mâncau covrigi, iar ăștia mâncăruri grele. Așa că au făcut mânării și învârteli sa lase impresia că sunt și ei avuți, dar nu merge așa. Cea mai murdara echipa, numai pe șmecherii au fost toată istoria, cu bani, cu arbitrii, nu e nimic pe care n-au incercat să îl măsluiască. Sper sa putrezească in Serie B.

Nota 4, stai jos si citeste din nou!!!

boribgue
boribgue  •  22 Ianuarie 2023, 15:15

Bai, ziaristilor, chiar nu aveti o minima capacitate de a intelege ce ati tradus? ...„societatea care, prin falsificarea documentelor sale contabile sau administrative sau prin orice altă activitate ilicită sau evazivă, obține dreptul de a participa într-o competiție la care nu ar fi putut fi admisă în baza prevederilor în vigoare, ar putea fi retrogradată”. ... A promovat sau cum? 48% din societate, analfaveti functionali!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează