INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Juventus, regină în Serie A pentru a NOUA oară la rând! Titlul #36 în Italia după victoria cu Sampdoria, una în care Ronaldo a ratat un penalty

Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images +10   FOTO
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2020 00:45 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 08:26

Juventus e vechea și noua campioană din Serie A, dominația formidabilă a „Bătrânei Doamne” continuând și în acest sezon. Cristiano Ronaldo&co. și-au asigurat cel de-al nouălea titlu consecutiv după succesul reușit aseară în fața Sampdoriei, scor 2-0.

Cu o singură victorie în ultimele cinci meciuri, Juve avea nevoie de victorie pentru a-și securiza titlul în Italia. Sampdoria, echipa antrenată de Claudio Ranieri, fost tehnician al torinezilor, era ultimul hop din calea lui Juventus spre încoronare. Iar „Il Doria” a opus o rezistență serioasă pe durata primei reprize, una în care fotbaliștii lui Juve n-au excelat pe plan ofensiv.

Descătușarea a venit în prelungirile primei reprize, când Cristiano Ronaldo - același marcator pursânge neschimbat de trecerea anilor - a finalizat elegant, cu un șut plasat, pasa primită de la viitorul „catalan” Pjanic.

VIDEO Rezumatul meciului Juventus - Sampdoria

31 de goluriare acum Cristiano Ronaldo. Lider în clasamentul golgeterilor e Immobile, cu 34 de reușite

Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
Juventus - Atalanta 2-0. foto: Guliver/Getty Images
+6 FOTO
  • Juventus - Sampdoria 2-0. foto: Guliver/Getty Images

Juventus n-a mai forțat prea mult după pauză, însă a mai reușit să înscrie o dată, suficient pentru a rezolva meciul. În minutul 67, Bernardeschi a profitat de o respingere greșită a goalkeeper-ului advers și a înscris fără emoții. 

Ronaldo a ratat un penalty!

În minutul 89, Ronaldo a ratat șansa de a se apropia de Immobile în clasamentul golgeterilor, luând la țintă bara transversală din penalty.

Cu două runde înainte de finalul stagiunii, trupa lui Sarri a acumulat 83 de puncte și nu mai are cum să piardă titlul. Juventus e urmată de Inter (76), Atalanta (75) și Lazio (75).

Juventus pune monopol pe Serie A 

„Bătrâna Doamnă” a ajuns la cel de-al nouălea titlu consecutiv. Din sezonul 2011-2012 încoace, Serie A a fost o afacere la discreția lui Juve, care ajunge la cel de-al 36-lea campionat câștigat din prodigioasa-i istorie. 

E un moment de referință și pentru tehnicianul Maurizio Sarri, venit la Juventus la începutul sezonului. În vârstă de 61 de ani, acesta și-a trecut în palmares primul titlu de campion din carieră. CV-ul său e condimentat și cu succesul reușit în 2019 alături de Chelsea, când londonezii au cucerit Europa League.

Citește și alte știri despre Serie A: 

Verona - Lazio 1-5 » Ciro Immobile, hat-trick de senzație! Italianul l-a egalat pe Lewandowski în lupta pentru „Gheata de Aur” și e aproape de un record istoric în Serie A

Lionel Messi la Inter? Reacția lui Antonio Conte după ce a aflat că l-ar putea antrena

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
drughi009
drughi009  •  27 Iulie 2020, 08:18

adica titlul cu nr.38

Vezi toate comentariile (1)
Comentează