INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

Kaka, umilul fotbalist al lui Isus

Articol de - Publicat marti, 23 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 24 septembrie 2013 14:29

Pe 22 aprilie 1982, în Brazilia, se năştea unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din zilele noastre. Însă, înainte de a impresiona pe terenul de joc, Kaka a uimit prin credinţa şi devotamentul său în Isus.

”I Belong to Jesus” este inscripţia de pe maieul  pe care mijlocaşul îl poartă la fiecare meci pe sub tricoul de joc. Iar fiecare gol marcat este însoţit de ridicarea mâinilor la cer, gest prin care Kaka doreşte să îi mulţumească lui Isus.

Cel mai impresionant moment şi cea mai mare dovadă de credinţă dată de Kaka a avut loc după fluierul de sfârşit al finalei Ligii Campionilor din 2007 când AC Milan a câştigat meciul cu Liverpool cu scorul 2-1 prin dubla lui Pipo Inzaghi. Kaka a căzut în genunchi, şi-a dat jos tricoul de joc oficial şi a lăsat la vedere maieul pe care era inscripţionat mesjaul ”I Belong to Jesus”. Sub privirile a zeci de mii de spectatori, mijlocaşul a rămas preţ de câteva minute în genunchi şi s-a rugat lui Isus ca mulţumire pentru trofeul câştigat (foto).

"Am fost născut într-o familie de creştini, iar când am fost botezat în 1994, ceva supranatural s-a întâmplat cu mine. Nu pot să explic ce, dar am ajuns mai aproape de Dumnezeu, pe aceeaşi lungime de undă cu el. Atunci m-am născut din punct de vedere spiritual.", declara Kaka în urmă cu câţiva ani în prestigiosul cotidian News of the World.

Tot el poveşteşte cum a făcut şi primii paşi spre fotbal: "Mi-am petrecut copilăria în Brazilia într-o familie educată din clasa de mijloc. Când ne-am mutat la Sao Paulo, atmosfera era la fel. Tatăl meu este inginer în construcţii, iar mama este profesoară. Prima mea amintire legată de fotbal este când tatăl meu m-a dus să văd meciul lui Sao Paulo. Apoi am ajuns la academia lor de juniori şi aşa am început să iubesc jocul ăsta."

La numai 18 ani, Kaka se confrunta deja cu o accidentare serioasă care îi putea pune capăt carierei: o ruptură de coloană într-un accident la un bazin. Ca şi în cazul lui Mihăiţă Neşu, doctorii au început să vorbească despre o posibilă parilizie şi afirmau că va fi norocos dacă va mai umbla vreodată.

Recuperarea a durat un an, dar revenirea mijlocaşului pe teren a fost senzaţională! A debutat la prima echipă a Sao Paolo pe 1 februarie 2001, iar în meciul următor a marcat un gol în partida cu Santos.  Au urmat evoluţii constante care l-au menţinut printre titulari, iar punctul culminant a avut loc în martie, la finala turneului Rio-Sao Paolo. Echipa lui Kaka era condusă cu 1-0, dar mijlocaşul a reuşit să marcheze o dublă în ultimele 14 minute ale meciului şi a contribuit decisiv la câştigarea trofeului.

Din acest moment cariera lui Kaka e într-o continuă ascensiune: este convocat în naţionala Braziliei, cu care câştigă campionatul Mondial din 2002 şi ajunge la AC Milan unde a cunoscut consacrarea pe plan internaţional.

În cei şase ani în care a jucat la echipa italiană, Kaka a cunoscut cele mai mari satisfacţii. A devenit unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai echipei şi a câştigat o serie de trofee cu echipa, dar şi individuale.

Din palmaresul său enumerăm: un titlu de campion cu AC Milan, o supercupă a Italiei, o Ligă a Campionilor, două supercupe ale Europei şi un campionat mondial al cluburilor. În 2007, Kaka a primit Balonul de Aur şi a fost declarat cel mai bun jucător din lume! Acestor trofee li se mai adaugă două Cupe ale Confederaţiilor câştigate cu naţionala Braziliei.

"Cele mai mari realizari ale mele sunt titlurile câştigate cu Milan şi naţionala Braziliei. Cele individuale nu mă motivează. Când joci într-un spirit de echipă înţelegi că trebuie să te lupţi alături de ceilalţi. Când câştigi ceva ca un grup, atunci este maginific. De neuitat”, declară Kaka.

În 2005 se însoară cu Caroline Celico, după o logodnă care a durat trei ani. Alături de cântăreaţa braziliană, Kaka are doi copii: Luca Celico Leite (născută în 2008) şi Isabella (născută acum câteva săptămâni).

Mijlocaşul ajunge în vara lui 2009 la Real, fiind transferat de Florentino Perez în schimbul a 66 de milioane de euro. O accidentare la genunchi care l-a ţinut pe bară patru luni precum şi concurenţa mare din lotul galacticilor nu l-au lăsat pe Kaka să se impună în prima echipă. Evoluţiile mijlocaşului au scăzut, iar oficialii galacticilor se gândesc deja să îl vândă pentru a recupera o parte din suma investită în el. Cel mai probabil, Kaka va ajunge din următorul sezon la Chelsea, un anunţ în acest sens fiind făcut deja de mama fotbalistului în urmă cu câteva zile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează