INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

După Sterling, se pregătește al doilea transfer din „era Boehly” » A bătut palma cu Chelsea

Kalidou Koulibaly, Foto: Imago Images
Kalidou Koulibaly, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 13 iulie 2022 16:32 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2022 16:57

Kalidou Koulibaly (31 de ani) pleacă de la Napoli, care ar primi 40 de milioane de euro din partea lui Chelsea. Senegalezul va avea salariu de 9 milioane la Londra, cu 50% peste cât oferiseră italienii.

Fundașul a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu Napoli, dar nici la Juventus nu a acceptat să se transfere. S-a ținut de cuvânt Kalidou Koulibaly și n-a mai ajuns în cantonamentul de la Dimaro. Senegalezul anunțase că ar vrea să joace în afara Italiei și acum e foarte aproape să-și îndeplinească visul. 

L-a atras și destinația și oferta făcută de Chelsea. Ar fi a doua achiziție a lui Todd Boehly, după cea reușită cu Raheem Sterling. Atacantul, cumpărat cu 58 de milioane de euro, s-a despărțit, oficial, de Manchester City printr-o emoționată scrisoare, înainte să plece spre Los Angeles. 

La baza estivală de pregătire a londonezilor ar trebui să ajungă și Koulibaly, ce-a rămas la Milano în așteptarea finalizării negocierilor.

Fostul mijlocaș al lui Dinamo a fost prezentat la noua lui echipă din Liga 1: „Ne-am închis la transferuri”
MERCATO
Fostul mijlocaș al lui Dinamo a fost prezentat la noua lui echipă din Liga 1: „Ne-am închis la transferuri”

Koulibaly, în locul lui Rudiger

Acordul cu „albaștrii” este total, salariul anual (până în 2027) propus, 9 milioane de euro plus bonusuri de performanță, fiind cu 50 la sută mai mare decât suma pusă pe masă de președintele Aurelio De Laurentiis. 

317 meciuria bifat Koulibaly în tricoul lui Napoli din 2014, reușind 14 goluri și 8 assisturi

Nici Juve n-a putut concura cu gruparea de pe Stamford Bridge, care chiar avea nevoie de o piesă grea în defensivă, după ce i-a pierdut (gratis) pe Rudiger și Christensen. Mai rămâne ca Napoli să primească prețul corect pentru senegalezul cu contract scadent în 2023. 

40 de milioane de euro a pregătit Chelsea, o sumă ce se suprapune cu pretențiile italienilor, puțin mai mare decât cota de piață de pe Transfermarkt și de cinci ori mai mare decât banii plătiți pentru KK lui Genk în urmă cu opt sezoane.

Koulibaly e foarte bun și nu vom înceta să-i mulțumim pentru ce-a făcut și ce ne-a învățat, chiar dacă va alege să plece. Îl prefer oricărui alt fundaș, ar fi fost căpitanul echipei. 

- Luciano Spalletti, antrenor Napoli

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Iureș după șocul de aseară din Liga Campionilor: „Rușine, rușine, rușine! Nu mai însemnăm nimic în Europa!”

Transferul verii în Premier League a devenit ținta ironiilor, după un singur meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează