INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚII

Karim Benzema continuă războiul în L'Equipe: "Au vrut să mă doboare! A fost manipulare și s-a acționat de sus"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2017 11:20

Atacantul exclus din națională, după afacerea Sextape, vrea explicații de la Deschamps: "Accept dacă-mi spune că decizia e pur fotbalistică. Dacă însă a făcut-o din alte motive, s-a terminat cu el".

De un an și jumătate a ieșit din circuitul naționalei Franței, dar nici până acum selecționerul nu i-a explicat, între patru ochi, motivul oficial.

A pierdut un EURO organizat chiar acasă și, deși se pregătește de finala Ligii și de un nou titlu în Primera, Deschamps nu l-a chemat nici pentru partidele cu Paraguay, Suedia și Anglia.

Karim Benzema, cercetat în cazul Sextape pentru complicitate la șantaj asupra lui Valbuena, acuză deschis, într-un interviu publicat ieri de L'Equipe: "Au vrut să mă facă să mă retrag, însă nu e în starea mea de spirit".

"Îl cunosc pe noul președinte Macron, am și luat masa împreună, este un fan al fotbalului. Nu aștept însă un ajutor de la el, deși putea să spună cuvinte mai frumoase despre mine"
Karim Benzema, atacant Real Madrid

"S-a acționat de sus"

Atacantul lui Real a dat cărțile pe față și îl critică pe Didier Deschamps: "Poate dura două minute, numai atât, să-mi explice, nu e complicat. Dar măcar să fie coerent în deciziile sale. Nici măcar în cei 40-50 de jucători preselecționați nu am fost. Poate că nu mai prind nici prima sută! Numele meu era acolo dacă acționau pe criterii sportive și mă eliminau apoi pe motive de formă. E posibil ca măsura să se fi luat de sus dacă am ajuns la premier și la președinte.

A fost manipulare în toate sensurile, mi-au dezgropat trecutul și au încercat să mă doboare. Dar trebuie să rezist, am mai trecut prin clipe dificile și nu voi renunța. Ei așteptau să mă retrag din «națională». Accept dacă-mi zice că decizia este pur fotbalistică. Dacă însă a făcut-o din alte motive, s-a terminat cu el!", a spus Benzema.

"Valbuena spunea să sunt o canalie și l-am amenințat, iar acum vrea să joace iar cu cu mine! Zicea că n-ar fi depus plângere dacă știa că voi fi implicat, dar el își bate joc de toți" 
Karim Benzema, atacant Real Madrid

27 de goluri și 17 assisturi are Benzema în 81 de meciuri la naționala Franței, pentru care n-a mai jucat din 8 octombrie 2015 (4-0 cu Armenia)

17 goluria reușit Karim la Real în toate competițiile acestui sezon. Va juca a treia finală de Ligă cu madrileniii 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
strabun76
strabun76  •  17 Mai 2017, 14:07

Mai oameni buni...magrebianul a fost suspendat ptr ca la ultimul sau meci in nationala s-a intors si a scuipat in timp ce se intona imnul Frantei.imediat dupa atentate.nu ca l+a amenintat el pe valbuena.si atunci presedintele hollande a spus ca nu merita sa mai joace.nu are legatura cu nimic altceva.asta e motivul real

Vezi toate comentariile (1)
Comentează