INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COREEA DE NORD

Kim Jong-un l-a văzut pe Messi și a ORDONAT: "Asta să faceți!" » Planul incredibil al Coreei de Nord pentru a domina lumea

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 15 noiembrie 2016 15:14

Kim Jong-un, președintele Coreei de Nord, nu renunță la ideea ca țara lui să domine fotbalul mondial.

Acesta a ordonat înființarea unei «fabirici de Messi» care să ajute naționala Coreei de Nord, locul 126 în Clasamentul FIFA, să fie cea mai bună echipă din lume.

În 2013, Kim Jong-un a creat Școala Internațională de Fotbal, în Phenian, iar șefii de acolo susțin că jucătorii vor deveni mai talentați decât Messi.

"Vom avea jucători mai talentați decât Leo Messi. Îi antrenăm ca să devină jucător cu mai mult talent decât Messi" , așa cum anunță antrenorul Ri Yu El.

"Acum vrem să dominăm Asia, iar în viitorul apropiat vrem să dominăm lumea", a spus fiul fostului portarul al Coreei, Lee Chang Myung, potrivit cotidianului catalan Sport.

  • În 1966, la Mondialul din Anglia, Coreea de Nord a obținut cea mai bună performanță și a ajuns în sferturile de finală.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
eu2017
eu2017  •  17 Noiembrie 2016, 04:58

Situatia in care se evidentiaza cu adevarat calitatile care releva vreun "talent" este cea care permite tuturor sa-si atinga potentialul maxim. Scenariu : Intr-o echipa, 3 jucatori sunt specialisti pe postul de atacant.Antrenorul propune o strategie care are in atac un singur jucator. Doi din cei trei atacanti sunt competenti si pe postul de mijlocasi.Antrenorul ii pune pe cei doi la mijloc.Si uite asa cel din atac isi poate valorifica potentialul, avand deja o abilitate pe postul de atacant, iar ceilalti doi sunt nevoiti sa porneasca de la alt nivel pe postul de mijlocas. Cine-i talentat ? Atacantul ca i s-a oferit oportunitatea sa continue in domeniul in care exceleaza. Talentul e un termen mai mult magic.O inventie a imaginatiei noastre.Probabil unii, fiind iubitori inraiti ai fotbalului, fac din fotbal o arta, dar asta e alta treaba.

eu2017
eu2017  •  17 Noiembrie 2016, 04:57
Postat de baruch pe 16 Noiembrie 2016, 22:03

https://www.youtube.com/watch?v=1wVho3I0NtU definitia talentului

Daca Maradona a reusit sa treaca prin aparare ca prin branza, asta nu-l face talentat. Talentul presupune niste abilitati unice.Maradona e unul din categoria jucatorilor egoisti.Apararea slab pregatita, in sensul ca niciunul din ei nu se astepta la un atac format dintr-un singur jucator.Avea destule sanse sa paseze altora, si si adversarii probabil credeau asta.De cate ori i-a iesit asemenea faze ? Nu e singurul care poate face asta(Lionel Messi are o faza aproape similara), dar nu toti se complica sa atace de unii singuri.(A nu se confunda talentul cu momentele unice in fotbal ) Am observat ca talentul e adeseori asociat cu momente in care sunt puse in evidenta diferente mari de performanta intri 2 sau mai multi indivizi.Dar totul este relativ la sansa.Tu esti mai bun astazi ca celalalt a prestat prost. Din 100 de incercari din exemplul cu Maradona, cate ii ies ? Daca ar fii "talentat", ar trebui sa-i iasa , ca idee, de 50 de ori cel putin din 100. In sport nu exista talent. Talentul apare in arte, intr-un domeniu care cere creativitate si nu impune limite de performanta .In fotbal, limitele sunt : capacitatea fizica(rezistenta, viteza) si sansa, care include extrem de multi factori, cum ar fi, moralul jucatorului , moralul coechipierilor, moralul echipe adverse, strategia antrenorului, numarul de fault-uri, pozitia ta ca jucator pe teren,astea putine si ignorate care in total pun amprenta pe performanta. Situatia in care se evidentiaza cu

baruch
baruch  •  16 Noiembrie 2016, 22:03
Postat de eu2017 pe 15 Noiembrie 2016, 23:38

Politistul68, te rog sa-mi dai o definitie a talentului.

https://www.youtube.com/watch?v=1wVho3I0NtU definitia talentului

Vezi toate comentariile (24)
Comentează