INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Transformă Barcelona în „naționala” Olandei! Spaniolii au aflat țintele lui Ronald Koeman

Ronald Koeman a fost numit antrenor la Barcelona // foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Ronald Koeman a fost numit antrenor la Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 august 2020 08:52 / Actualizat vineri, 21 august 2020 09:58

Ronald Koeman (57 de ani), noul antrenor de la Barcelona, speră să aducă pe „Camp Nou” doi fotbaliști olandezi, pe care i-a avut sub comanda sa la echipa națională batavă.

Cea mai importantă țină a lui Koeman este Memphis Depay (26 de ani), atacant care a ajuns cu Olympique Lyonnais până în semifinalele Ligii Campionilor în acest sezon.

RAC1 informează că antrenorul catalanilor îl vede pe Memphis drept înlocuitorul perfect pentru Luis Suarez, care, ajuns la 33 de ani, nu mai are evoluțiile din sezoanele trecute. Pe deasupra, olandezul ar fi o alternativă mai ieftină pentru Lautaro Martinez, atacantul de 22 de ani al lui Inter Milano în schimbul căruia italienii cer peste 100 de milioane de euro.

Lui Depay îi expiră contractul cu Lyon în iulie 2021, astfel că spaniolii nu concep să plătească mai mult de 40 de milioane de euro în schimbul său, în condițiile în care vara viitoare acesta ar putea-o părăsi pe Lyon gratis.

44 milioane de euroeste cota de piață a lui Memphis Depay, potrivit Transfermarkt.com

15 goluri și 2 pase decisivea reușit olandezul pentru Lyon sezonul trecut, în 22 de meciuri. A fost ținut pe tușă de o accidentare luni bune

Îl vor și pe van de Beek

Un alt olandez de „națională” ochit de Barcelona este Donny van de Beek (23 de ani). Mijlocașul ofensiv a fost dorit cu insistență de Real Madrid vara trecută, însă madrilenii au renunțat în ultima clipă să achite cele 50 de milioane de euro pe care Ajax le cerea.

Acum, cu Koeman la cârma Barcelonei, Donny ar înclina spre echipa catalană, scrie AS. Ar fi înlocuitorul perfect pentru Ivan Rakitic, aflat pe lista neagră la Barcelona.

44 milioane de euroeste cota lui Donny van de Beek, potrivit Transfermarkt.com. Mijlocașul a strâns 10 goluri și 11 pase decisive sezonul trecut, în 37 de meciuri

Mai multe știri despre Barcelona:

Ronald Koeman, făcut praf de foștii săi jucători: „În 5 luni a distrus echipa! Îi păsa doar să aibă șapte sticle de vin la cină”

Ansu Fati a trădat! L-a lăsat baltă pe fratele lui Messi și va avea același impresar ca Ronaldo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
2342190405809615
Dragos-valentin Cojocaru  •  23 August 2020, 23:02

A mai incercat și realul schema asta cu legiunea olandeza si nu a ieșit prea bine

2528389220528911
Ionut Costache  •  21 August 2020, 10:13

Depay e un jucator bun, dar nicidecum de o valoare suficienta sa il inlocuiasca pe Suarez. Sa nu uitam ca nici la United nu a impresionat. Din ce am vazut in meciurile recente ale Lyon in CL, Depay nu a stralucit (cel mult a fost in nota echipei), fiind constant prima schimbare facuta de Garcia (de regula prin min. 60-65 al meciului). Intre el si Martinez e diferenta de clasa. Plus ca sper ca Koeman sa nu faca greseala lui Van Gaal de a transforma Barcelona intr-o colonie de olandezi care nu prea au nimic in comun cu stilul de joc cerut la acest club. Nu vad nimic legat de un transfer cu adevarat semnificativ legat de apararea catalanilor, unde ar fi nevoie clara de intariri.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează