INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

Mbappe le răspunde celor care l-au acuzat că a rămas la PSG pentru bani: „Îmi intră în cont, mă uit un pic la ei, dar nu-mi pasă. Sunt un pic trist”

Kylian Mbappe // foto: Guliver/gettyimages
Kylian Mbappe // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2022 08:11 / Actualizat marti, 24 mai 2022 16:14

Kylian Mbappe (23 de ani) a anunțat, sâmbătă, că a ales-o pe PSG în detrimentul celor de la Real Madrid. Atacantul francez a semnat un contract valabil 3 ani, până în 2025, și a devenit cel mai bine plătit jucător al lumii, cu 60 de milioane de euro net anual. Plus 130 de milioane de euro ca bonus la semnătură.

De un an dura „serialul KM7”, perioadă în care speculațiile au fost aproape zilnice. Când era la Real, când la PSG. Nimeni nu era sigur de nimic, dar chipul lui Kylian Mbappe apărea mereu pe prima pagină, peste tot în lume, mai ales în Franța și Spania.

Atacantul francez a oferit un amplu interviu pentru cotidianul spaniol Marca, în care a dat cărțile pe față. 

Mbappé nu mai visează. Că e om mare
EDITORIAL
Mbappé nu mai visează. Că e om mare

Mbappe le răspunde celor care l-au acuzat că a rămas la PSG pentru bani

„Sunt un pic trist, pentru că de când am început să practic fotbal am arătat tuturor că am dorința de a juca. Întotdeauna am vorbit doar despre fotbal, despre titluri, despre meciuri importante și niciodată n-am vorbit despre bani. Oamenii pot vorbi despre ce vor, dar toată lumea mă cunoaște. Nu am vorbit niciodată despre bani cu Florentino Perez și nici cu Nasser Al Khelaifi.

Avocatul meu a vorbit un pic despre bani, la fel și mama mea, dar nu și eu. Eu vorbesc despre sport. Eu vorbesc pe teren! Îmi intră banii în cont, mă uit un pic la ei, dar nu-mi pasă. Sunt aici pentru a câștiga titluri, pentru a arăta că sunt cel mai bun și pentru a fi fericit”, a declarat Kylian Mbappe, pentru Marca.

Mbappe, despre...

...cum a perceput această telenovelă, în care a vorbit chiar și cu președintele Franței, Emmanuel Macron: „Este ceva special. Nu mi-am imaginat niciodată că voi vorbi cu o astfel de persoană. A fost incredibil să vorbesc cu președintele Franței și cu toți acești oameni importanți, dar, în cele din urmă, a fost decizia mea, însă am primit sfaturi bune din partea lor. Alegerea mea a fost să rămân în țara mea pentru că sunt francez și vreau să fac parte din noul proiect, din noua eră a PSG-ului. Cred că este o decizie bună, pentru că este decizia mea”.

...faptul că ar exista o clauză în care poate pleca de la PSG după Cupa Mondială: „În Spania poți avea o astfel de clauză, dar nu și în Franța. În acest moment, ca să fiu sincer, mă gândesc doar la noul meu contract și la sezonul următor. Nu vreau să mă gândesc la alte lucruri, pentru că trebuie să respecți pe toată lumea dacă vrei să fii un mare jucător, iar acum trebuie să-mi respect clubul. Deocamdată, sunt jucătorul lui PSG”.

...sfatul primit de la tatăl său, de a fi el însuși: „Poți să fii un superstar și să fii tu însuți. Asta sunt eu. Sunt eu însumi, sunt relaxat. Știu că uneori fac lucruri pentru fotbal, pentru afacere, pentru că sunt celebru, dar când mă duc acasă sunt un tip normal. Sunt Kylian, mă duc cu familia mea, mă bucur de timpul liber, am grijă de familia mea. Sunt un tip normal”.

...ce trebuie să facă pentru a fi cel mai bun: „Pentru a fi cel mai bun trebuie să scrii istorie, să câștigi titluri individuale și colective, să-i faci pe oameni să se bucure, pentru că fotbalul nu înseamnă doar titluri, ci și emoții, sentimente. Nu este vorba doar de a marca goluri, de a câștiga Balonul de Aur sau Liga Campionilor. Este vorba de multe lucruri pe teren și în afara lui, cum ar fi să fii respectuos. Este ceva global”.

Noroc la tragere sau adversari horror! Fiorentina, Koln și Nice, printre „sperietoarele” din drumul FCSB-ului către grupele Conference League
FCSB
Noroc la tragere sau adversari horror! Fiorentina, Koln și Nice, printre „sperietoarele” din drumul FCSB-ului către grupele Conference League

Mbappe dezvăluie că a fost ademenit și de Liverpool: „E clubul preferat al mamei mele, îl iubește!”

Mbappe dezvăluie că a discutat și cu cei de la Liverpool înainte de a semna prelungirea cu PSG, spre șocul celor de la Real Madrid, care-l așteptau pe Santiago Bernabeu. Toată lumea a văzut „telenovela” Mbappe drept o cursă în doi, între Real Madrid și PSG, cu spaniolii mari favoriți să-i obțină semnătura campionului mondial din 2018.

Numai că a existat și o a treia echipă care a făcut pași concreți pentru a-l aduce pe Mbappe. Este vorba despre Liverpool, echipă care a încheiat sezonul de Premier League pe locul 2 și s-a calificat în finala Champions League de pe 28 mai.

A fost a doua încercare a „cormoranilor” de a-l aduce pe Mbappe pe Anfield. Ei l-au dorit pe Kylian și în 2017, înainte ca acesta să plece de la Monaco la PSG.

„Am vorbit puțin, nu foarte mult. Am vorbit cu Liverpool pentru că este clubul preferat al mamei mele, iubește Liverpool... nu știu de ce, trebuie să o întrebați”, a dezvăluit Mbappe pentru Telegraph.

Kylian a fost mai aproape de echipa engleză în urmă cu 5 ani decât în această vară: „E un club mare, i-am întâlnit în urmă cu 5 ani, când eram la Monaco”.

Jurgen Klopp: „Suntem interesați de Mbappe, nu suntem orbi”

Cu câteva zile înainte ca Mbappe să anunțe că va rămâne la PSG, Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, își declarase admirația față de atacantul francez:

„Bineînțeles că suntem interesați de el, nu suntem orbi. Ne place de el, dacă nu-ți place ar trebui să-ți pui niște întrebări. Dar nu putem lupta aceste bătălii. Sigur sunt alte cluburi implicate, este în regulă. E un jucător grozav”.

Mbappe a înscris 171 de goluri în 217 meciuri la PSG. Are și un total de 87 de pase decisive!

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

The Boss Kylian » „Mbappe va conduce, practic, PSG”

Erik ten Hag a fost prezentat oficial la United » Planurile olandezului + Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
terranovaaa
terranovaaa  •  26 Mai 2022, 17:58
Postat de brujo pe 25 Mai 2022, 18:05

Man, esti terminat. Du-te si cauta. E ultima data cand iti raspund.

:)) esti prea prost sa formulezi un raspuns?

brujo
brujo  •  25 Mai 2022, 18:05
Postat de terranovaaa pe 25 Mai 2022, 15:34

Un meme ?? Ce mai e si ala??? E hilar sa debitezi prostii woke si sa il pe che ca avatar , gluma sau nu.

Man, esti terminat. Du-te si cauta. E ultima data cand iti raspund.

terranovaaa
terranovaaa  •  25 Mai 2022, 15:34
Postat de brujo pe 25 Mai 2022, 12:39

Ca fapt divers, e o poza "contrafacuta" a lui Che. Un meme, daca stii ce e aia. Apoi din nou ... ce are *** cu prefectura ?

Un meme ?? Ce mai e si ala??? E hilar sa debitezi prostii woke si sa il pe che ca avatar , gluma sau nu.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează