INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

L-a depăşit pe Kovacs! » Vilanova are un debut mai bun la Barca decît marele Pişti la Ajax

Articol de - Publicat joi, 15 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 noiembrie 2012 20:47

În primele 11 meciuri de campionat pe banca blaugrana, Tito are doar un egal. La Amsterdam, românul a pornit cu 8 victorii şi 3 remize


Mundo Deportivo a văzut rezultatele lui Tito Vilanova, succesorul unui mare antrenor, Guardiola, la o mare echipă, Barcelona. Şi a căutat alte exemple în trecutul fotbalului. A găsit două: Ştefan Kovacs, care l-a urmat pe Rinus Michels la Ajax în 1971, şi Fabio Capello, venit în 1991 la Milan în locul lui Arrigo Sacchi. Ajungînd la concluzia că actualul tehnician al Barcei a avut cel mai bun debut.

10 victorii şi un egal a adunat Vilanova în primele 11 etape din La Liga (golaveraj 36-14)
Kovacs, peste Capello

Tito i-a depăşit şi pe Kovacs, şi pe Capello. Iar diferenţa dintre ultimii doi este milimetrică. Se face la numărul de goluri primite.
Antrenorul român a înregistrat 8 succese şi 3 egaluri la Ajax în startul sezonului 1971-72. Cu 19 goluri înscrise şi doar 3 încasate.
Italianul a avut la echipa rossonera acelaşi număr de victorii şi remize (8-3). Şi tot 19 reuşite au apărut în dreptul Milanului. Dar a luat 5 goluri în 1991-92.

Şi Kovacs, şi Capello au fost campioni în acea stagiune. Vilanova are 3 puncte în faţa lui Atletico şi e la 8 de Real, însă nu are încă titlul garantat.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează