INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

L-a finanțat pe Blatter! » Mărturia lui Beckenbauer: ”N-am cumpărat Mondialul 2006! Dar am comis o mare greșeală”

Beckenbauer a fost vicepreședinte al Federației germane și membru în CEx FIFA
Beckenbauer a fost vicepreședinte al Federației germane și membru în CEx FIFA

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2015 00:00

Fostul internațional, șeful Comitetului de Organizare al CM de acum 9 ani, a trimis pe adresa FIFA 6,7 milioane euro în 2002. Bild susține că Blatter ar fi folosit acea sumă în campania electorală.

Patru ore a fost audiat Franz Beckenbauer, luni, la Munchen, de o Comisie Externă angajată de Federația germană (DFB). Ținta? Adevărul în cazul Mondialului 2006, despre care revista Der Spiegel a scris că nemții l-au obținut în 2000 mituind membrii asiatici ai CEx FIFA cu 6,7 milioane de euro.

Șeful Comitetului de Organizare al acelui turneu final, fostul internațional, astăzi în vîrstă de 70 de ani, a insistat că " Germania n-a cumpărat absolut nici un vot". Dar a recunoscut că în 2002, la solicitarea Comisiei de Finanțe a forului mondial, "am acceptat să trimitem la FIFA suma de 6,7 milioane euro, pentru a primi ulterior o subvenție de 170 de milioane".

Fiindcă la data agreată nu avea acei bani, DFB i-a împrumutat de la Robert Louis-Dreyfus, fostul șef al Adidas-ului, returnîndu-i în 2005. "Așa se făceau afacerile. Dar astăzi trebuie să recunosc că am comis o greșeală acceptînd acel tîrg cu FIFA", a admis Kaiserul.

Unde au dispărut cele 6,7 milioane, care nici nu se regăsesc în contabilitatea forului mondial? Tabloidul Bild susține că Blatter le-ar fi folosit în campania electorală din 2002, pentru a-și asigura un nou mandat în fruntea FIFA.

"Blatter nu i-a cerut bani lui Beckenbauer direct. A făcut-o mai elegant, prin intermediul Comisiei de finanțe"
Bild, tabloid german

"Acei bani nu sînt treaba mea. Nemții să-și regleze conturile între ei"
Sepp Blatter, președinte FIFA

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
luke2
luke2  •  28 Octombrie 2015, 12:21

Uite ca si nemtii au uscaturile lor nu numai noi. Cand este vorba de bani si avantaje multic isi baga botul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close