INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

La Fabrica, mina de aur a lui Real Madrid » Suma imensă produsă în ultimii 13 ani!

O bună parte din lotul lui Real provine din Academia „La Fabrica” // Foto: Getty Images
O bună parte din lotul lui Real provine din Academia „La Fabrica” // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2022 13:15 / Actualizat luni, 11 iulie 2022 14:27

Academia clubului Real Madrid a crescut destui jucători pentru prima echipă, dar a și vândut în Spania și în toată Europa multe talente, contribuind la buget în vremurile de criză.

Real continuă să scoată talente din celebra „La Fábrica” și să alimenteze an de an echipele sale, LaLiga și Europa cu fotbaliști de calitate. Academia clubului blanco produce și bani pentru buget, echilibrând balanța contabilă în vremuri de criză. 

Carvajal, Nacho, Lucas Vázquez, Mariano și Borja Mayoral sunt doar câteva nume aflate acum în lotul primei formații a campioanei Europei și provenite din pepinieră. Este o adevărată mină de aur, care a generat 365 de milioane de euro de la revenirea lui Florentino Pérez, în 2009.

Cât a încasat Real Madrid în 2020 din jucătorii produși „La Fabrica”

În medie pe an, între 25 și 30 de milioane intră în conturile lui Real în schimbul fotbaliștilor crescuți la copiii și juniorii blanco. Doi au plecat și-n această vară: Mario Gila, pentru cinci milioane de euro la Lazio, și Victor Chust, pentru un milion la Cadiz, madrilenii păstrând însă în cazul ambilor fundași centrali 50 de procente dintr-o viitoare vânzare. 

Și în pandemie s-au descurcat „galacticii” și au reușit să încaseze, în vara lui 2020, nu mai puțin de 93 de milioane €. Achraf Hakimi, Reguilón și Óscar Rodríguez au contrabalansat pierderile fără a afecta performanța. Mulți dintre transferați au confirmat și și-au crescut valoarea, alții s-au întors la Valdebebas și au fost vânduți din nou, la prețuri și mai mari.

13,7milioane de euro reprezintă costurile anuale cu salariile juniorilor și antrenorilor din La Fábrica, Academie ce se autofinanțează prin vânzărille de jucători

Superlovitură cu Morata

Este cazul lui Álvaro Negredo, prima afacere a lui Pérez din acest mandat, răscumpărat de la Almeria după două sezoane în care a marcat 32 de goluri și cedat la FC Sevilla, cu zece milioane profit. Jesé a fost al doilea transfer important din Cantera, PSG plătind 25 de milioane de euro în 2016. 

Au urmat Marcos Llorente la Atletico (30 de milioane plus 5 bonus de performanță) și Raúl de Tomás la Benfica pentru 20 de milioane, ambii în 2019. 

Cea mai mare lovitură a dat-o însă cu Álvaro Morata, pentru care Chelsea a achitat suma de 80 de milioane în 2017. A fost a doua vânzare a atacantului, ce plecase la Juventus în 2014 în schimbul a 20 de milioane și era răscumpărat de Real peste 2 ani cu 30!

TOP VÂNZĂRI ACADEMIE

Nr.JucătorEchipaSumă
1MorataChelsea80*
2HakimiInter43
3ReguilónTottenham30
4M. LlorenteAtlético30
5JeséPSG25
6De TomásBenfica20
7NegredoSevilla15
8Ó. RodríguezSevilla13,5
9D. LlorenteSociedad11
10MascarellSchalke10
11CallejónNapoli9,5

*Sumele sunt în milioane de euro.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Transfer din Premier League pentru Mircea Lucescu? » Un nume mare s-ar întoarce la Dinamo Kiev

Barcelona, dublă lovitură în mercato » Cum și-a asigurat două staruri dintr-un foc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
francescoli1974
francescoli1974  •  12 Iulie 2022, 22:35

Fabrica lui Hagi produce mereu,ei și "reciclează" jucătorii eșuați de pe la celebrele Valenciennes,Limassol sau Brighton .Nu se compară ei cu grădinița madrilenă.

klauz
klauz  •  11 Iulie 2022, 17:33

Mda,apoape cat "academia" lui hagi...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează