INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Arestări în La Liga: mai mulți jucători și președintele unui club au fost reținuți pentru implicarea în meciuri trucate!

Fotbalul spaniol e zguduit de un scandal legat de implicarea în meciurile trucate // Sursă foto: Marca +4   FOTO
Fotbalul spaniol e zguduit de un scandal legat de implicarea în meciurile trucate // Sursă foto: Marca

Articol de - Publicat marti, 28 mai 2019 11:27

LA LIGA // Fotbaliștii Raúl Bravo, Samu Sáiz, Aranda, Íñigo López, Borja Fernandez şi președintele lui Huesca, Agustín Lasaosa, au fost reţinuţi în această dimineaţă de poliţie şi sunt cercetaţi pentru că ar fi aranjat meciuri în ultimele trei sezoane din primele două ligi din Spania. 

Şoc în Spania, imediat după finalul sezonului! Un alt scandal de blaturi a răbufnit, poliţia operând mai multe arestări în această dimineaţă.

Potrivit Servimedia, cinci fotbalişti activi sau foşti din Primera şi Segunda plus doi oficiali ai clubului Huesca, retrogradat anul acesta din La Liga, sunt acuzaţi de corupţie şi că au aranjat meciuri, pentru a obţine câştiguri din pariuri- atât în sezonul recent încheiat, cât şi în precedentele două, implicând jocuri din primele două divizii.

Potrivit El Pais, printre meciurile suspecte se află Huesca - Gimnastic de Tarragona 0-1, din etapa 41 din Segunda Division, din sezonul 2017-2018. Mai mult, se investighează și partidele din ultima etapă a acestui sezon din La Liga și Segunda.

Creierul AR FI Raúl Bravo

Capul reţelei mafiote ar fi Raúl Bravo, 38 de ani, fostul fundaş al lui Real Madrid, Rayo Vallecano, Numancia şi Cordoba, care şi-a terminat cariera în Grecia.

Ceilalţi patru reţinuţi sunt Borja Fernández (Valladolid), care abia s-a lăsat, Carlos Aranda, trecut pe la multe echipe din Primera şi retras în 2015, Samu Saiz (Getafe), împrumutat de la Leeds, şi Íñigo López, acum la Deportivo La Coruña.

Şi Huesca, retrogradată de pe locul 19 în Primera, e implicată, prin preşedintele Agustín Lasaosa şi Juan Carlos Galindo, şeful staffului medical!

Persoanele reţinute astăzi sunt acuzate de aparteneţă la organizaţie criminală, corupţie şi spălare de bani.

Huesca - Nàstic 0-1, cheia operaţiunii

Operaţiunea declanşată de poliţie a pornit de la suspiciunile create de meciul Huesca-Nàstic 0-1 din sezonul 2017-2018 de La Liga 2.

Gazdele erau deja promovate şi adversarii luptau pentru supravieţuire. 30 de case de pariuri au blocat partida, bănuind un aranjament, iar la pauză, la 0-0, au fost detectate sume mari de bani jucate la agenţiile online pe victoria lui Nàstic în Ucraina şi Asia. Uche a marcat singurul gol în minutul 72.

Lista completă a fotbaliștilor reținuți

Raúl Bravo (38 de ani, fundaș central retras din activitate), fost la Real Madrid, 89 de apariții all-time în La Liga


Raúl Bravo

Borja Fernández (38 de ani, mijlocaș defensiv retras din activitate), fost la Real Madrid. Ultimul club la care a jucat a fost valladolid, clubul unde acționar este Ronaldo. Are în total 223 de apariții în La Liga


Borja Fernández

Carlos Aranda (38 de ani, atacant retras din activitate), crecut la Real Madrid, ultima oară la Numancia). Are 169 de apariții în La Liga


Carlos Aranda

Samu Saiz (28 de ani, mijlocaș ofensiv în prezent la Getafe), 11 meciuri pe prima scenă fotbalistică din Spania. Acesta a trecut și prin Anglia, la Leeds.


Samu Saiz

Íñigo López (36 de ani, fundaș central, în prezent la Deportivo La Coruna, în La Liga 2). Contabilizează un total de peste 190 de meciuri în primele două ligi din Spania.


Íñigo López

Vezi și: Șoc la Real Madrid: unde a cerut căpitanul Sergio Ramos să se transfere » Florentino Perez a confirmat: „Nu se poate așa ceva!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează