INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

S-au actualizat cotele de piață în La Liga! Vinicius a ajuns la 150 de milioane de euro, Robert Lewandowski, cădere dramatică

Vinicius a ajuns la 150 de milioane de euro. Foto: Imago Images
Vinicius a ajuns la 150 de milioane de euro. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 15:54 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 15:54

Atacantul lui Real Madrid, Vinicius jr, a câștigat nu mai puțin de 30 de milioane de euro la cota de piață și este lider în La Liga, în vreme ce Robert Lewandowski (Barcelona) a pierdut nu mai puțin de 10 milioane și a ajuns la doar 30 de milioane de euro, exact suma la care era cotat acum 10 ani!

Transfermarkt.de tocmai a actualizat cotele de piață ale jucătorilor din La Liga. Concluzia? Trofeele nu prea „țin de cald” în lumea cifrelor. Deși Real Madrid a trebuit să se mulțumească anul acesta doar cu Cupa Spaniei, doi dintre jucătorii săi, Vinicius Junior și Rodrygo, au plusat substanțial și sunt pe primele locuri în Top 10.

3 plecări de ultimă oră de la Rapid
RAPID
3 plecări de ultimă oră de la Rapid

Real Madrid este la putere în La Liga

Liderul, Vinicius, a câștigat 30 de milioane de euro față de precedenta cotație, iar acum, valoarea sa de piață este de 150 de milioane de euro. Coechipierul său a plusat și el, cu 20 de milioane, și a ajuns la 100 de milioane de euro, alături de Federico Valverde, de asemenea jucător al Realului, și de Pedri (Barcelona).

Pedri este cel mai bine poziționat jucător al catalanilor, însă câștigarea titlului în LaLiga nu i-a adus niciun plus. La fel în cazul lui Gavi, care staționează la 90 de milioane de euro.

Robert Lewandowski este marele perdant din La Liga

Sunt însă vedete ale Barcei care au avut chiar de pierdut. Golgheterul Robert Lewandowski, 33 de goluri și 8 pase decisive în 2022/2023, este cel mai ilustru nume. De la 40 de milioane de euro, el a coborât la 30 de milioane, exact suma la care era evaluat acum 10 ani, când îmbrăca tricoul Borussiei Dortmund.

Tobias Blaseio, managerul Transfermarkt-Spania, a explicat astfel căderea surprinzătoare a polonezului: „Odată cu transferul lui la Barcelona, a părut că lucrurile vor merge foarte bine. Cu toate acestea, o primă treime senzațională a sezonului a fost urmată de o scădere a performanței. Eliminarea din Champions League, încă din faza grupelor, și-a pus de asemenea amprenta.

El a reușit în cele din urmă să-și adjudece Pichichi (trofeul acordat golgheterului LaLiga - nr), dar per total a avut multe evoluții neobișnuit de palide”.

Pe Robert Lewandowski îl dezavanajează și vârsta, 34 de ani

Totodată, susține Blaseio, „Lewandowski are acum 34 de ani. Valoarea de piață se bazează întotdeauna și pe perspectivele de viitor ale unui jucător. El este în formă maximă, dar nu peste mult timp își va încheia cariera. Contractul său la Barcelona este valabil până în 2026”.

TOP 10 COTE DE PIAȚĂ ÎN LALIGA

JucătorClubCotă (milioane de euro)
1. Vincius jr.Real Madrid150
2-4. RodrygoReal Madrid100
2-4. ValverdeReal Madrid100
2-4. PedriBarcelona100
5. GaviBarcelona90
6-7. CamavingaReal Madrid85
6-7. TchouaméniReal Madrid85
8. De JongBacelona75
9-10. MilitaoReal Madrid70
9-10. AraujoBarcelona70

Citește și:

Laszlo Boloni ar putea pierde cel mai bun jucător de la Metz! Oferte de la Juventus și Milan

S-a stabilit unde va antrena Ioan Ovidiu Sabău » Destinație neașteptată pentru omul care a dus-o pe „U” Cluj în finala Cupei României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  14 Iunie 2023, 16:48

Nu cred ca exista jucator mai overrated decit gloaba asta plingacioasa Vinicius.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează