INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ladislau Boloni, declarații tari: „Ce-a făcut Ibrahimovic?! A dat două goluri cu călcâiul... Cum să-l compari cu Messi?!”

Ladislau Boloni (67 de ani), antrenorul lui Panathinaikos, nu se poate opri la un nume atunci când este întrebat despre cel mai mare fotbalist din lume.
Ladislau Boloni (67 de ani), antrenorul lui Panathinaikos, nu se poate opri la un nume atunci când este întrebat despre cel mai mare fotbalist din lume.

Articol de - Publicat marti, 29 decembrie 2020 11:13 / Actualizat marti, 29 decembrie 2020 11:35

Ladislau Boloni (67 de ani), antrenorul lui Panathinaikos, nu se poate opri la un nume atunci când este întrebat despre cel mai mare fotbalist.

- Domnule Boloni, care a fost cel mai mare fotbalist al lumii sau cine este?
- Cruyff a spus, cred: „Nu contează cine este primul, ci să fii mereu printre primii". De la Pele la Di Stefano, de la Puskas la Maradona, de la Cruyff la Ronaldo și Messi... Ibrahimovic? Ce-a făcut?! A dat două goluri cu câlcâiul de la 30 de metri... Ironizez, însă nu-l poți compara pe Zlatan cu Messi. Sau chiar cu Lewandowski. Eu l-aș alege pe polonez dintre cei doi. E ca și cum l-ai compara pe Cantona, rege la Manchester United, cu Zidane, campion mondial și european. Forța umană joacă un rol uriaș în aprecierea unui fotbalist.

- Cine va fi următorul star internațional după Cristiano și Messi?
- Mbappe trebuie să sosească. Păcat că la PSG atmosfera artistică de a aduna diverse stele nu-l ajută. PSG nu are seriozitatea lui Bayern Munchen. Dacă iei numele jucătorilor, îți taie respirația. Din nefericire, PSG nu are stabilitatea de a fi Bayern. Iar asta nu-l ajută pe Kylian.

VIDEO. Ladislau Boloni a primit trofeul de Legendă GSP

Borne are carierei de antrenor a lui Boloni

  • A promovat pe Nancy în prima ligă din Franța (1998)
  • A câștigat titlul cu Sporting Lisabona în primul său sezon în Portugalia (2001-2002), ulterior mai bifând și Cupa. A contribuit la ascensiunea lui Cristiano Ronaldo și Ricardo Quaresma, într-o generație ce-i mai avea pe Mario Jardel, Marius Niculae, Hugo Viana, Rui Bento, Joao Pinti și Sa Pinto. A fost ultimul titlu de campioni din palmaresul „leilor"
  • A bifat cea mai bună performanță din istoria lui Rennes (locul 4 în Ligue 1) și a dus-o în cupele europene în 2005
  • A cucerit Gulf Club Champions League cu Al Jazira (2007) - A câștigat titlul la Standard Liege în primul său sezon acolo, în ediția 2008/2009, mai cucerind două Supercupe
  • În ediția 2011/2012, a făcut istorie pentru PAOK Salonic, în grupele Europa League, învingând Tottenham pe White Park Lane, prima victorie a unei echipe elene în Anglia din 1999
  • A calificat Antwerp, cel mai vechi club belgian, de două ori în cupele europene. În primăvară, a dus echipa în finala Cupei Belgiei, în premieră după 1992, doar că ultimul act s-a amânat din cauza pandemiei

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Se reface duetul Messi - Suarez? Clubul din MLS la care ar juca din nou împreună!

Regim spartan pentru fiul lui Cristiano Ronaldo: „Mă enervează uneori. Știți ce-mi spune când îi recomand o baie rece?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  29 Decembrie 2020, 13:34

Castigator al Cupei Campionilor Europeni, jucator cu peste 100 de meciuri in nationala Romaniei, antrenor la echipe de top, printre care si Sporting Lisabona, unde l-a promovat pe Cristiani Ronaldo. Toate astea nu inseamna nimic? Este un antrenor respectat, a carui parere conteaza. Pe cine vrei sa ia in considerare cei din lumea fotbalului? Pe tine?

bazinga
bazinga  •  29 Decembrie 2020, 12:45

Oare ii pasa cuiva ce zice Nea Lotzy in materie de fotbal ? Nu cred !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează