INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Cum și-a eliberat Boloni jucătorii la pauză. Ce le-a spus în vestiar + Și victoriile epuizează: „Sunt obosit fizic și mental”

Ladislau Boloni, spre un nou început / Foto: Imago
Ladislau Boloni, spre un nou început / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 13:37 / Actualizat luni, 04 martie 2024 14:06

Ladislau Boloni, 70 de ani, a transformat Metz după prima repriză, spunându-le lorenilor exact ce trebuie să facă și propulsându-i spre acest 2-0 cu Nantes, primul succes loren după 98 de zile.

Prima victorie a lui Ladislau Boloni în Ligue 1 după 11 etape și 98 de zile de așteptare, 2-0 pe terenul lui Nantes, a fost limpede, o confirmă cifrele meciului, Metz depășindu-și adversarul la posesie (52,7%), șuturi (13-9), mingi pe poartă (4-2) și pase (488-417). Întâia partidă fără gol primit din 29 octombrie.

Ladislau Boloni: „Le-am cerut să accelereze în spatele apărării”. Pe cine a avertizat

Dar totul s-a decis în repriza secundă, atunci a apărut alt Metz, luptător, rapid, vertical, surprinzător în raidurile sale pe contraatac. Boloni, 70 de ani, cel mai în vârstă antrenor din Franța, i-a transformat pe loreni la pauză, în vestiar. Ce le-a spus i-a făcut să joace altfel.

Reacția lui Răzvan Lucescu după ce a câștigat campionatul regulat: „Nimeni nu ne dădea șanse în vară să fim pe primul loc”
GRECIA
Reacția lui Răzvan Lucescu după ce a câștigat campionatul regulat: „Nimeni nu ne dădea șanse în vară să fim pe primul loc”

„Le-am zis să scape de teama care-i cuprinsese. Era nevoie de mai multă concentrare, mai multă implicare. Și le-am cerut, mai mult decât orice, să accelereze pe spațiile din spatele apărării, nu doar pe zonele laterale. În același timp, i-am avertizat pe Mikautadze, Lamkel Ze și Camara că trebuie să ridice nivelul de joc", a dezvăluit Loți, potrivit Le Republicain Lorrain.

Mikautadze a devenit cel mai bun jucător al lui Metz după pauză, cu gol și pasă decisivă. Atacantul georgian de origine franceză, 23 de ani, esențial în campania de promovare în sezonul trecut, s-a întors în ianuarie printre „grenats", împrumut de la Ajax, după ce fusese vândut clubului olandez în vara lui 2023 cu 16 milioane de euro.

Dacă nici această victorie nu a fost meritată, nu știu când mai e meritată. Am avut încă patru sau cinci ocazii imense ratate. Dar istoria unui meci e decisă uneori din nimic. Dacă adversarii marchează în prima repriză...
- Ladislau Boloni, antrenor Metz

Ladislau Boloni: „În ciuda fricii, a presiunii, a atmosferei apăsătoare din vestiar”

La conferință, i s-a amintit că 2-0 cu Nantes a fost întâia lui partidă fără gol primit din 29 octombrie. „Sincer, nu m-am gândit la acest lucru. Obiectivul nostru e să ameliorăm permanent jocul, să nu luăm goluri și să marcăm. Uneori, punem accentul pe un aspect în detrimentul altuia".

Ce a apreciat? „Implicarea echipei în ciuda fricii, a presiunii, a atmosferei apăsătoare din vestiar".

7a fost nota primită de Ladislau Boloni în L'Equipe pentru acest 2-0 al lui Metz la Nantes

Ladislau Boloni: „Să nu credeți că această echipă nu a muncit și înainte”

A spus că „acest succes e ca un balon de oxigen". Totuși, când a fost întrebat dacă victoria va oferi echipei încrederea care îi lipsea, a afirmat: „Nu vreau să fac declarații mari. Știu că victoriile îți dau oxigen, dar să nu credeți că această echipă nu a muncit și înainte. Din motive diferite, n-am reușit să transformăm micile înfrângeri în egaluri și egalurile în victorii".

Nu doar înfrângerile te epuizează. „Sunt obosit, fizic și mental, ca toți jucătorii mei", a admis Loți. „Încercăm să ne odihnim pentru a continua lupta”.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Pierdere importantă pentru campioana Europei. Abia revenise după o accidentare și s-a rupt din nou!
ITALIA
Pierdere importantă pentru campioana Europei. Abia revenise după o accidentare și s-a rupt din nou!
Accidentare șocantă și gravă a unui arbitru în Serie B. A fost scos pe targă și dus la spital!
ITALIA 2
Accidentare șocantă și gravă a unui arbitru în Serie B. A fost scos pe targă și dus la spital!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
CanditConstantin
CanditConstantin  •  04 Martie 2024, 14:06

Bravo, FC Metz! Bravo, Boloni! Pentru cei care nu au vazut meciul de azi, FC Metz a jucat foarte bine si i-a devansat pe cei de la Nantes la toate capitolele: suturi spre poarte 13-9 pentru Metz, suturi pe poarta 4-2 pentru Metz, posesie 53%-47% pentru Metz, pase 488-416 pentru Metz, acuratetea paselor 83%-77% pentru Metz. Scorul putea fi si mai concludent. Sa nu uitam ca FC Metz are cea mai mica cota de piata din Ligue 1. Indiferent daca Boloni va reusi sau nu sa o mentina in Ligue, noi ii apreciem munca si tinem cu el. https://www.transfermarkt.com/ligue-1/marktwerteverein/wettbewerb/FR1

Vezi toate comentariile (1)
Comentează