INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Ladislau Boloni, prezentat oficial la Panathinaikos » Declarații tari la conferință: „M-a șocat asta!”

Ladislau Boloni, 67 de bani, a fost prezentat azi la Panathinaikos
Ladislau Boloni, 67 de bani, a fost prezentat azi la Panathinaikos

Articol de - Publicat marti, 20 octombrie 2020 15:04 / Actualizat marti, 20 octombrie 2020 16:38

Ladislau Boloni, 67 de ani, a fost prezentat azi la Panathinaikos. „Trebuie să diagnosticăm pacientul și să-i administrăm medicamentele cele mai bune”, a declarat antrenorul, care a semnat un contract pe două sezoane.

Sosit duminică noapte la Atena, Loți Boloni a semnat luni contractul pe două sezoane cu Panathinaikos, având în aceeași zi primul antrenament cu noii jucători. Și astăzi a fost prezentat într-o conferință de presă, în care l-a avut alături pe Manos Mavrokoukoulakis, președintele clubului.

Ladislau Boloni: „M-a șocat lipsa de încredere"

Întrebat care sunt simptomele de care suferă Pao (fără succes în primele patru etape, două egaluri și două eșecuri) și ce tratament pregătește, tehnicianul în vârstă de 67 de ani a răspuns ca un medic stomatolog. 

„Întâi, să descoperim afecțiunea, mă așteaptă zile de muncă intensă. Trebuie să diagnosticăm pacientul și să-i administrăm medicamentele cele mai bune. Am fost dentist. Voi vedea, poate va fi nevoie și de tratament radical sau de implanturi. M-a șocat lipsa de încredere pe care am observat-o în lot", a afirmat Boloni.

„Sunt interese, însă echipa primează"

S-a referit și la jucători. „Am fost fotbalist și știu că egoul personal este important, dar grupul e la fel de important. În fotbalul modern, jucătorul e o industrie, sunt interese, însă echipa primează, colectivul primează. Dacă băieții vor înțelege acest lucru, Panathinaikos va găsi o cale mai rapidă pentru a câștiga puncte și meciuri".

Povestea lui Ladislau Boloni

Un jurnalist grec a vrut să afle dacă Pao va avea un stil mai „conservator", ca la Antwerp sau Gent. I-a replicat cu o poveste, din a doua jumătate a anilor '90. 

„Eram în Franța, la Școala de Antrenori de la Clairefontaine. Pe atunci, era revoluție în fotbal, a apărut defensiva în patru, fără libero. Și cu apărare în zonă, nu cu marcaj individual. Asta auzeam zi și noapte. Apoi, am fost toți la Paris să vedem Inter - Lazio (n.r. finala Cupei UEFA, 1998). Lazio a folosit sistemul extraordinar de care ni se vorbea. Fără libero, cu patru în linie. Inter, în stil tradițional. Cu libero, cu marcaj la decarul advers, totul vechi. Și a câștigat Inter cu 3-0. Tradiționalul a dominat modernismul. Nu cu mult înainte, Auxerre antrenată de Guy Roux a cucerit titlul în Franța (n.r. 1996) în același fel". Concluzia lui Bölöni: "Voi încerca să descopăr cât mai iute drumul spre victorii. Drumul corect spre victorii".

Ladislau Boloni, prezentat oficial la Panathinaikos » Declarații tari la conferință: „M-a șocat asta!”

Sunt un antrenor european, nu mă interesează din ce țară e jucătorul. Spania, Portugalia, Grecia, Turcia. Sunt interesant doar să joace bine

Unele lucruri nu se schimbă. Cel mai bun prieten al antrenorului este rezultatul. Sunt însă suficient de deștept încât să mă adaptez

Ladislau Boloni, antrenor Panathinaikos

400 de mii de euroeste salariul anual al lui Boloni la Panathinaikos

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
denieru
denieru  •  20 Octombrie 2020, 16:34

« Ladislau Boloni, 67 de bani, a fost prezentat azi la Panathinaikos. » Doar 67 de bani valoreaza ? Pai daca e asa ieftin, de ce nu l-am luat la nationala ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează