INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA // ANTWERP - GENK 1-0

Ladislau Boloni, prima victorie în play-off, contra celei mai bune echipe: ”Criticile au fost reduse la tăcere. Face ce trebuie”

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 09:44

Antwerp, echipa lui Ladislau Boloni care joacă în premieră în play-off, e pe locul 4, care asigură un loc în cupele europene. A bătut pe Genk, scor 1-0.

Pe 31 octombrie, în sezonul regulat, Antwerp a spulberat-o 45 de minute pe Genk, și ca joc, și ca scor. Era 2-0 la pauză, numai gazdele existaseră. Apoi, echipa lui Loți Bölöni a cedat total, pierzând dureros, 2-4.

Marți, o jumătate de an mai târziu, în primul meci disputat acasă de Antwerp în play-off-ul pentru titlu și cupele europene, scenariul s-a repetat până la un punct.

Roș-albii au dominat clar prima repriză, după golul lui Refaelov. Oaspeții au revenit puternic, și-au creat o mulțime de ocazii, dar nu l-au mai putut învinge pe Bolat. Portarul a fost în formă maximă. Și s-a terminat 1-0.

"Era nevoie de un portar sublim"

"Am jucat împotriva celei mai bune echipe a Belgiei. Știam că, pentru a avea o șansă, trebuie să le blocăm adversarilor viteza, abilitatea de a juca fotbal și talentul individual. O repriză, planul nostru a funcționat perfect. După aceea, n-a mai funcționat deloc", a declarat Loți.

"Am fost împinși în propriul careu și rar am mai ieșit de acolo. Era nevoie de un Bolat sublim pentru a rezista".

Ziariștii locali observă însă că fanii vor mai mult la Antwerp.

"Criticile cresc împotriva lui Bölöni în tribune", scrie Peter Goris, de la Gazet van Antwerpen.

"Încă de la început, a stârnit agitație, cu stilul său neînduplecat, cu antrenamentele grele și încrederea oarbă în organizare și munca dură pe teren. A cucerit puncte, dar nu toate inimile. Numai că, după această victorie, prima pe Bosuil în fața unui adversar de top, criticile au fost reduse la tăcere. Locul 4, de Europa, e un vis realist. Bölöni face ce trebuie". 

"Să nu uităm: suntem pentru prima oară în play-off, deseori împotriva unor adversari mai experimentați și cu mai multă calitate decât noi. E un proces de învățare"
Loți Bölöni, antrenor Antwerp

Citește și:

În sfârșit a marcat din nou! Băluță, gol după o pauză de 6 luni pentru Slavia în Cupa Cehiei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  03 Aprilie 2019, 16:26

Felicitari Boloni! Reuseste sa faca minuni cu o echipa foarte mica...

spinoza
spinoza  •  03 Aprilie 2019, 10:00

Bravo Boloni! Mult succes!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează