INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Lahm pune punct! Fundașul lui Bayern surprinde: renunță la fotbal la doar 33 de ani

Lahm e un produs sută la sută al campioanei Germaniei
Lahm e un produs sută la sută al campioanei Germaniei

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2017 00:00

Fundașul de 33 de ani a anunțat că renunță la cariera de jucător în vară. Și refuză postul de director sportiv oferit de Bayern.

În "optimea" cu Wolfsburg (1-0), din Cupa Germaniei, Phillip Lahm a fost cel mai bun jucător de pe teren. Cu atât mai mare regretul fanilor să afle la final, chiar din gura lui, că s-a decis să renunțe la fotbal după ultimul fluier al sezonului. La 33 de ani!

Ca la CM 2014

Zvonuri erau de mai multă vreme. Însă toată suflarea bavareză spera că apărătorul de numai 1,70 metri, "cel mai inteligent jucător cu care am lucrat în carieră", în opinia lui Guardiola, își va respecta contractul scadent în 2018. Lahm însă n-a mai vrut.

Exact cum a procedat și la Mondialul 2014, când și-a anunțat retragerea din națională la doar câteva ore după câștigarea titlului suprem, în finala cu Argentina (1-0).

Fricțiuni?

Revista Sport Bild speculează că decizia ar fi și urmarea unor fricțiuni intervenite între el și șefii lui Bayern. Clubul i-a propus funcția de director sportiv, însă Lahm ar fi vrut să aibă un cuvânt de spus și în Consiliul de Administrație. Și-a fost refuzat.

"Eu dau totul pe teren. Mereu. Și cred că o mai pot face doar în acest sezon. Am simțit că a sosit momentul retragerii"
Phillip Lahm, căpitan Bayern

"Mi s-a propus postul de director sportiv, dar nu sunt pregătit acum. Oricum îmi doresc să iau o pauză"
Phillip Lahm, căpitan Bayern

"Unii membri s-au opus includerii lui Lahm în Consiliul de Administrație, pe considerentul că n-are pregătirea necesară"
Uli Honess, președinte Bayern

"Lahm ne-a spus că se va retrage, dar suntem surprinși de momentul ales pentru a face anunțul"
Karl-Heinz Rummenigge, director executiv Bayern

501meciuri oficiale are Lahm în tricoul lui Bayern, în toate competițiile

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează