INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Istorie! Recordul stabilit de Lamine Yamal în meciul Napoli - Barcelona

Lamine Yamal (dreapta), foto: Imago Images
Lamine Yamal (dreapta), foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 23:18 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 23:35

Lamine Yamal (16 ani), fotbalistul Barcelonei, a bifat un nou record în partida dintre Napoli și catalani, din turul optimilor UEFA Champions League.

Jucătorul crescut în „La Masia” a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat într-o partidă eliminatorie din UEFA Champions League, la 16 ani și 223 de zile, precizează Managing Barca. Yamal a fost titularizat de Xavi, care are foarte mare încredere în el.

Record senzațional! A devenit cel mai în vârstă jucător din istoria fazelor eliminatorii ale Ligii Campionilor
RECORD
Record senzațional! A devenit cel mai în vârstă jucător din istoria fazelor eliminatorii ale Ligii Campionilor

Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător care a jucat într-o partidă eliminatorie din UEFA Champions League

Barcelona se luptă cu Napoli pentru un loc în sferturile UEFA Champions League. Turul are loc în această seară, iar returul se va disputa pe Camp Nou, pe 12 martie.

Jucătorul spaniol este considerat un jucător extrem de important în echipa gândită de Xavi la Barcelona. Născut pe 13 iulie 2007, Yamal are deja un sezon extraordinar în tricoul catalanilor.

Jucătorul a înscris o „dublă” în partida în penultimul meci de campionat al Barcelonei, 3-3 pe teren propriu cu Granada, în etapa #24 din La Liga.

El a înscris de 5 ori și a oferit 7 assist-uri pentru Barcelona în 34 de partide în acest sezon.

În aprilie 2023, Xavi îl trimitea pe teren în locul lui Gavi, în minutul 83 al meciului cu Betis, scor 4-0 pentru Barça. Erau primele minute la echipa mare.

El a fost remarcat și de selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente, care i-a oferit debutul pentru „La Roja” pe 8 septembrie 2023. Avea 16 ani, o lună și 26 de zile.

Lamine Yamal îi e recunoscător lui Xavi

Lamine a oferit un interviu pentru as.com în urmă cu câteva zile în care a vorbit despre relația pe care o are cu Xavi și a dezvăluit ce îi transmite antrenorul în discuțiile pe care le are cu el:

„Este un vis pentru mine să joc la prima echipă și cred că este un vis pentru toți copiii să ajungă aici. Mulți antrenori mi-au dat încredere, dar nu este același lucru să ți se dea încredere când ai 12 ani ca atunci când ai 15 ani să debutezi pe Camp Nou, în fața tuturor. 

Îi voi fi mereu recunoscător lui Xavi, pentru că nu oricine mi-ar fi permis să debutez la 15 ani, iar în acest sezon mi-a oferit minute în aproape fiecare meci îmi cere să mă bucur de fotbal și să fac ceea ce fac mereu la antrenamente. Mi-a spus că lucrurile vor merge bine.

Mi-a spus mereu să fiu fericit, să am respect pentru oameni, să nu cred niciodată că sunt mai bun sau mai rău decât altcineva, că suntem toți egali”, a declarat fotbalistul.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

Tot stadionul a crezut că e gol! Ratare incredibilă în Porto - Arsenal: din 3 metri și cu poarta goală
FC Porto - Arsenal
Tot stadionul a crezut că e gol! Ratare incredibilă în Porto - Arsenal: din 3 metri și cu poarta goală
Lucescu și PAOK, eliminare DRAMATICĂ din Cupa Greciei » Au condus până în minutul 120+9 și au pierdut după 18 penalty-uri!
GRECIA
Lucescu și PAOK, eliminare DRAMATICĂ din Cupa Greciei » Au condus până în minutul 120+9 și au pierdut după 18 penalty-uri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează