INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLYMPIQUE LYON

Laurent Blanc a revenit în Ligue 1! Va antrena echipa de pe locul 9

Laurent Blanc este noul antrenor al lui Olympique Lyon.
FOTO: Imago Images
Laurent Blanc este noul antrenor al lui Olympique Lyon. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2022 11:41 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 13:33

Laurent Blanc (56 de ani), fostul tehnician al lui Girondins de Bordeaux, Paris Saint-Germain, Al Rayyan și al naționalei Franței, a fost numit antrenorul formației Olympique Lyon, a anunțat gruparea franceză pe site-ul oficial al clubului.

Tehnicianul a semnat o înțelegere valabilă până în iunie 2024 cu Lyon. Echipa se află în acest moment pe locul 9 în Ligue 1, cu 14 puncte adunate.

Basarab Panduru explică succesul lui FCSB într-un mod surprinzător: „Fix de asta a pierdut Petrolul!”
PETROLUL - FCSB 0-2
Basarab Panduru explică succesul lui FCSB într-un mod surprinzător: „Fix de asta a pierdut Petrolul!”

Laurent Blanc a revenit în Ligue 1! Va antrena Olympique Lyon

Olympique Lyon a anunțat într-un comunicat că decizia de a-l numi antrenor principal pe Laurent Blanc a fost luată în unanimitate, obiectivul acestuia fiind acela de a crea un proiect ambițios la Lyon, care să performeze atât în fotbalul francez, cât și pe plan european. Francezii au anunțat și despărțirea de Peter Bosz, tehnicianul olandez ce a pregătit gruparea din sud-estul Franței în ultimul an și jumătate.

Ca urmare a rezultatelor dezamăgitoare obținute în acest început de sezon, unele care sunt cu mult sub așteptările și obiectivele trasate, Olympique Lyon dorește să vă informeze că antrenorul Peter Bosz, Rob Maas, antrenorul secund și Terry Peters, preparatorul fizic, vor părăsi clubul.

După ce a avut loc o întâlnire cu John Textor (n.r. - noul proprietar al clubului), Olympique Lyon anunță că a fost luată decizia de a îl numi pe postul de antrenor principal al echipei pe Laurent Blanc, care a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2024. 

Decizia a fost luată în unanimitate de toți membrii conducerii, cu scopul de a crea un proiect ambițios care să performeze atât în Franța, cât și pe plan european
Lui Laurent Blanc i se vor alătura Franck Passi, care va activa ca antrenor secund, și Philippe Lambert, care va fi noul preparator fizic al echipei.

- comunicat Olympique Lyon

Laurent Blanc a cucerit 15 trofee în cariera de antrenor

Laurent Blanc a cucerit 15 trofee în cariera de antrenor. 

4 trofeea cucerit Laurent Blanc pe banca lui Girondins de Bordeaux: 1 titlu în Ligue 1, 1 Cupă a Ligii Franței și două Supercupe ale Franței

Pe banca celor de la Paris Saint-Germain, Laurent Blanc a activat între iunie 2013 și iunie 2016, având o medie de 2,36 de puncte câștigate pe meci. 

11 trofeea adus Laurent Blanc pe Parc des Princes: 3 titluri în Ligue 1, 2 Cupe ale Franței, 3 Cupe ale Ligii Franței și 3 Supercupe ale Franței

Laurent Blanc a condus naționala Franței la un Campionat European

Laurent Blanc a antrenat naționala Franței între iulie 2010 și iunie 2012, bilanțul acestuia pe banca „cocoșului galic” fiind unul de 16 victorii, 7 egaluri și 4 înfrângeri. 

Tehnicianul a condus naționala „Hexagonului” la un turneu final, Campionatul European din 2012, organizat în Polonia și Ucraina. Cu Laurent Blanc la cârmă, francezii au ajuns până în sferturile de finală ale competiției, acolo unde au fost eliminați de Spania, scor 0-2.

Ca jucător, Laurent Blanc a cucerit titlul mondial și european cu naționala Franței

În calitate de jucător, Laurent Blanc a cucerit titlul de campion mondial cu naționala Franței, în anul 1998, dar și Campionatul European, doi ani mai târziu. 

La nivel de club, noul antrenor al lui Olympique Lyon a evoluat la formații precum Montpellier, Napoli, Nîmes, Saint-Etienne, Auxerre, Barcelona, Olympique Marseille, Inter Milano și Manchester United.

VIDEO. Cele mai frumoase goluri înscrise de Olympique Lyon în fața lui Lens

Citește și:

Confuzie totală la UEFA! Programul anunțat ca fiind greșit rămâne valabil » Cum arată țintarul României în preliminariile EURO 2024

Descoperire incredibilă: plantație de marijuana în vila de un milion de lire a fostului jucător de la Liverpool

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează