INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Le-a luat banii! » Fabio Capello s-a despărțit de Sbornaia cu buzunarele pline

Capello ar putea fi înlocuit de ruși cu Leonid Sluțki, antrenorul lui ȚSKA Moscova // Foto: Guliver/GettyImages
Capello ar putea fi înlocuit de ruși cu Leonid Sluțki, antrenorul lui ȚSKA Moscova // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 15 iulie 2015 00:00

Federația de la Moscova încerca de luni bune să scape de tehnicianul italian, urmare a rezultatelor modeste din preliminariile CE 2016. Însă n-a reușit să-i rezilieze contractul scadent în 2018 pînă nu l-a despăgubit.

Rușii au fost încîntați să-l angajeze pe Fabio Capello în 2012 și sperau ca italianul să-i conducă inclusiv la Mondialul pe care-l vor găzdui peste trei ani. Cînd i-au reînnoit contractul pînă-n 2018 i-au oferit și un salariu fabulos. Dar rezultatele n-au fost cele așteptate și acum răsuflă ușurați că au scăpat de el, deși le-a golit buzunarele: 16 milioane de euro despăgubire!

Primele îndoieli în privința tehnicianului italian, 69 de ani, au apărut la Mondialul din Brazilia, unde Sbornaia n-a cîștigat nici un meci. Iar cînd parcursul modest s-a prelungit și în preliminariile Euro 2016, rușilor le-a fost clar că nu e timp de pierdut. Au apelat la tot felul de tertipuri pentru a-l determina pe Don Fabio să renunțe și să nu mai fie nevoiți să-i plătească nimic. Degeaba.

Au făcut "colectă"

Italianul a insistat că nu pleacă pînă nu-și primește banii, astfel că la Moscova a început marea "colectă". Un grup de fani a lansat o acțiune pe net ca să-i achite măcar restanțele din contract, dar federația s-a descurcat în cele din urmă cu ajutorul miliardarului Alișer Usmanov, acționar la Arsenal. Și ieri a putut anunța rezilierea acordului "pe cale amiabilă".

De la englezi a plecat cu 2,1 milioane

Nici la "naționala" Angliei, pe care a pregătit-o între 2008 și februarie 2012, Capello n-a avut rezultate notabile. Pînă-n "optimi" la CM 2010 și calificarea la Euro 2012. Dar și de la Londra a plecat cu mulți bani în cont. În afara salariului, 7,3 milioane de euro net anual, la despărțire a încasat alte 2,1 milioane.

8.100.000 €era salariul anual net al lui Fabio Capello la "naționala" Rusiei

3e locul pe care-l ocupă Rusia în grupa de calificare la CE 2016: 2 victorii, o remiză, 2 eșecuri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează