INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Lecția de viață a lui Jose Mourinho. Care e cheia succesului său: „Să nu te saturi niciodată, indiferent de vârstă!”

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2022 16:07 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 16:07

Managerul Romei, Jose Mourinho (59 de ani), declară în interviul din Forbes că „raporturile umane sunt cel mai important lucru. Trebuie să-ți cunoști jucătorii, te urmează doar dacă cred în tine”.

Aflat în vacanță, Jose Mourinho a lăsat deoparte discuțiile despre mercato și tactică și a vorbit despre latura psihologică în fotbal. În interviul acordat în Forbes, managerul Romei a dezvăluit din secretele performanțelor reușite în carieră, ultima fiind Conference League cucerită luna trecută: 

„Cine știe doar fotbal nu știe nimic despre fotbal. Cel mai important e să gestionezi raporturile umane, doar dacă jucătorii cred în mine și nu îi dezamăgesc, atunci mă urmează. Nu sunt toți la fel, au moduri diferite de a comunica și a se motiva. Și de aceea trebuie să-i cunoști pe toți foarte bine. E esențial să creezi o empatie cu individul și să-l faci pe fiecare să se simtă important, o parte din echipă. Ușor de zis și greu de făcut".

Ce salariu lunar primește David Popovici » Cu cât îl plătește CS Dinamo
ÎNOT
Ce salariu lunar primește David Popovici » Cu cât îl plătește CS Dinamo

Jose Mourinho: „Am o relație bună și cu stresul, nu e bine să nu-l simți, dar nici să-l lași să te afecteze"

Portughezul de 59 de ani are o rețetă a succesului pe care-o aplică având rezultate. „Să nu te saturi niciodată, să vrei mereu mai mult, să nu renunți. Și asta nu are nicio. legătură cu vârsta, e o chestiune de personalitate". 

Cel supranumit cândva „The Special One" a vorbit și despre cum își face strategia: „Reduc imprevizibilul în tot și riscurile care există într-o partidă pregătindu-ne cât mai bine. E nevoie să iei decizii dificile, trebuie să te bazezi pe analizele și sentimentele tale uneori, să te încrezi în alții. Am o relație bună și cu stresul, nu e bine să nu-l simți, dar nici să-l lași să te afecteze prea mult". Mourinho are 26 de trofee câștigate în carieră cu șase echipe.

Citește și: 

Samuel Eto'o, condamnat la 22 de luni de închisoare pentru evaziune fiscală

PSG, acord de 10 milioane de euro pentru tehnicianul Christophe Galtier. Cât primește Pochettino ca despăgubiri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 Iunie 2022, 16:43

...cel mai mare antrenor al tuturor timpurilor...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează