INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

Lecţie pentru cluburi » Topul celor mai mari sume pierdute la transferuri

Articol de - Publicat sambata, 21 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 07 iulie 2014 14:29

O nouă perioadă de transferuri a început, prilej pentru cluburile de fotbal de a-şi creiona noile echipe. Se caută fotbalişti buni, jucători care să resuciteze echipele sau să completeze acele poziţii care au dat mai puţin în sezonul precedent.

De multe ori, însă cluburile se grăbesc sau nu îşi studiază bine achiziţiile şi ajung să transfere pe sume enorme jucători care dezamăgesc şi apoi sînt revînduţi în mare pierdere.

Gazeta vă prezintă 10 astfel de achiziţii care au ajuns să producă o pagubă serioasă în visteria cluburilor.

10. Shaun Wright-Phillips
Dacă pentru Manchester City a reprezentat o afacere, pentru Chelsea s-a dovedit un colaps. Cumpărat cu 21 de milioane de lire sterline, Wright-Phillips avea să fie vîndut trei ani mai tîrziu tot la City pentru doar 8,5 milioane de lire sterline. Pierdere: 12,5 milioane de lire!

9. Alberto Aquilani
Aquilani era privit ca unul dintre mijlocaşii cei mai promiţători în urmă cu 7-8 ani. Prin urmare, transferul în Premier League a venit ca un pas firesc înainte. L-a achiziţionat Liverpool pentru 20 de milioane de lire, însă s-a dovedit că italianul nu se poate adapta la fotbalul din Anglia. A fost împrumutat în două rînduri la Juventus şi la Milan, iar în cele din urmă a fost cedat definitiv la Fiorentina pentru 7 milioane de lire. Pierdere: 13 milioane!

8. Juan Sebastian Veron
După ani frumoşi petrecuţi în Argentina şi Italia, Veron făcea pasul spre Premier League pentru suma de 28 de milioane de lire sterline. A fost dorit în mod expres de Sir Alex Ferguson, însă în doar doi ani s-a dovedit una dintre cele mai neinspirate achiziţii ale reputatului manager scoţian. A fost cedat la Chelsea pentru 15 milioane de lire sterline.  Pierdere: 13 milioane!

7. Robinho
Pînă să ajungă în Europa, Robinho era privit drept unul dintre viitoarele staruri ale fotbalului. Brazilianul părea a fi un pretendent la coroana lui Ronaldinho, jucătorul considerat cel mai bun fotbalist la vremea respectivă. A semnat cu Real Madrid, de unde a fost cedat la Manchester City, o grupare flămîndă după staruri. Totuşi, cele 32 de milioane de lire cheltuite nu s-au justificat, iar după mai multe sezoane irosite a fost cedat la AC Milan pentru 15 milioane de lire. Pierdere: 17 milioane!

6. Jo
Probabil una dintre cele mai proaste achiziţii din istoria lui Manchester City. Adus de la ŢSKA Moscova pentru 18 milioane de lire sterline, atacantul avea să fie pus pe liber după trei ani şi tot atîtea împrumuturi. Pierdere totală!

5. Emmanuel Adebayor
În căutarea de vedete pentru a forma o echipă redutabilă, Manchester City şi-a încercat norocul şi cu Emmanuel Adebayor, un atacant care făcea furori la Arsenal. A dat nu mai puţin de 25 de milioane de lire pe el, însă jucătorul nu s-a ridicat la înălţimea prestaţiilor de pe Wembley. A fost împrumutat la Real Madrid şi Tottenham, iar în cele din urmă cedat definitiv la gruparea de pe White Hart Lane pentru doar cinci milioane de lire. Pierdere: 20 milioane!

4. Andy Carroll
Carroll a reprezentat unul dintre cele mai ciudate transferuri din istoria fotbalului. Apărut de nicăieri, atacantul a fost cumpărat de Liverpool pentru 35 de milioane de lire sterline. Evident, nu s-a ridicat la înălţimea unui asemenea club, iar după cîteva evoluţii palide a fost cedat la West Ham pentru 15 milioane de lire. Pierdere: 20 de milioane.

3. Dimitar Berbatov
Bulgarul a reprezentat o pierdere doar din punct de vedere financiar. Adus la United de la Tottenham pentru 35 milioane de lire sterline, atacantul şi-a făcut de multe ori datoria şi a fost în repetate rînduri unul dintre protagoniştii echipei. A fost cedat la Fulham pentru 5 milioane de lire sterline, dar preţul se justifică şi prin vîrsta pe care o avea Berbatov la plecare: 31 de ani. Pierdere: 30 de milioane de lire!

2. Andriy Shevchenko
Andriy a fost unul din primele exemple de fotbalişti care demonstrau că jucătorii din Serie A se adaptează greu la fotbalul britanic. Înainte de a fi achiziţionat de Chelsea era unul dintre cei mai puternici atacanţi din lume. Perioada londoneză nu i-a priit deloc, fiind mai mult rezervă. A fost cumpărat cu 31 de milioane de lire sterline, iar în cele din urmă lăsat să plece liber la Dinamo Kiev. Pierdere totală!

1. Zlatan Ibrahimovici
Barcelona l-a achiziţionat de la Inter pentru 40 de milioane de lire sterline plus Sammuel Eto'o, transfer total evaluat la 60 de milioane de lire sterline. Deşi evoluţiile sale nu au fost deloc rele, pentru Ibrahimovici a contat mult certurile pe care le-a avut cu antrenorul echipei, dar şi cu starul Lionel Messi. Prin urmare, după un singur an a fost cedat la AC Milan, mai întîi sub formă de împrumut, apoi definitiv pentru 20 de milioane de lire sterline. Pierderea Barcelonei: 40 de milioane!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează