INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COREEA DE SUD

Heung-min Son a „întinerit” cu doi ani! Legea surpriză care a intrat în vigoare în această săptămână

Yoon Suk Yeol, președintele Coreei de Sud, a adoptat o lege prin care a modificat vârsta a milioane de cetățeni. Vedete precum Heung-Min Son sau Min-jae Kim au întinerit peste noapte.
Yoon Suk Yeol, președintele Coreei de Sud, a adoptat o lege prin care a modificat vârsta a milioane de cetățeni. Vedete precum Heung-Min Son sau Min-jae Kim au întinerit peste noapte.

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 18:46 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 21:42

Yoon Suk Yeol, președintele Coreei de Sud, a adoptat o lege prin care a modificat vârsta a milioane de cetățeni. Vedete precum Heung-min Son sau Min-jae Kim au întinerit peste noapte. 

Coreea de Sud avea în vigoare un sistem inedit de contorizare. În momentul nașterii, un copil era considerat în vârstă de un an. Fiecare Revelion adăuga în dreptul lui încă o cifră.

Apăreau astfel situații inedite. Un bebeluș adus pe lume pe 31 decembrie 2022 ar fi împlinit 2 ani imediat după focul de artificii de la miezul nopții, pe 1 ianuarie 2023.

Lege schimbată în Coreea de Sud

Președintele Yoon Suk Yeol a adoptat în această săptămâna legea care aduce Coreea de Sud în rândul celorlalte țări, trecând la numărătoarea firească. Acum, un copil născut pe 31 decembrie 2022 împlinește un an pe 31 decembrie 2023. 

Yoon Suk Yeol susține că decizia are rolul de a reduce „confuzia administrativă, socială și disputele internaționale”. Majoritatea serviciilor publice foloseau deja sistemul internațional de contorizare.

Modificarea legislativă a creat o anomalie, milioane de oameni „întinerind” peste noapte. 

Heung-min Son a ajuns la 30 de ani

Un caz concret este cel al lui Heung-Min Son. Născut pe 8 iulie 1992, starul lui Tottenham împlinise pe 1 ianuarie 2023 vârsta de 32 de ani. Asta după vechiul sistem. 

Odată cu adoptarea noii legi, Son a „întinerit” cu 2 ani și a ajuns la 30 de ani, vârsta pe care o avea și în Europa. Asta până pe 8 iulie 2023, când va sărbători împlinirea a 31 de ani.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Benjamin Mendy, cazurile 8 și 9 » Mărturie terifiantă a femeii care-l acuză de viol pe fostul fundaș de la Manchester City

Luka Modric și Dejan Lovren, acuzați în Croația: riscă între 6 luni și 5 ani de închisoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează