INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Mărturie surprinzătoare a lui Leo Messi: „Ar fi trebuit să mă duc la psiholog” + ce spune despre conflictul cu Bartomeu

Lionel Messi
Lionel Messi

Articol de - Publicat luni, 28 decembrie 2020 13:08 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 13:10

Leo Messi (33 de ani) știe că are nevoie de ajutor. „Soția mea a insistat de multe ori să merg la psiholog, dar nu am făcut-o. Sunt o persoană care țin totul pentru mine”, a declarat fotbalistul de la FC Barcelona.

La final de an, Leo Messi i s-a confesat jurnalistului Jordi Evole într-un lung interviu pentru televiziunea La Sexta.

Lionel Messi: „M-a făcut să par ca personajul rău din film”

Argentinianul în vârstă de 33 de ani, 16 petrecuți pe "Camp Nou", a reluat povestea despărțirii din vară, "simțeam că s-a terminat un ciclu și am nevoie de o schimbare, voiam să scap de toate problemele de la club", l-a acuzat din nou pe fostul președinte Bartomeu, "m-a mințit de multe ori, ani la rând, a lăsat să filtreze lucruri care m-au pus într-o lumină proastă, m-a făcut să par personajul rău din film", și admite că "sunt oameni în Barcelona care nu mai au aceeași părere despre mine după tot ce s-a întâmplat". 

Concluzia lui: "Nu știu dacă voi pleca sau nu, dar dacă voi pleca mi-ar plăcea să părăsesc clubul în cel mai bun mod. Nu e nimic rău. Barcelona e mai mare decât orice jucător, evident mai mare decât mine".

Lionel Messi: „Mi-e greu să fac acest pas”

În acest dialog cu Jordi Évole, Messi vorbește și despre suferința sa psihică, despre lipsa lui de comunicare, despre faptul că se închide în el și nu scapă de probleme. Nu e de acord că a fi fotbalistul numărul unu al lumii provoacă anxietate, "pentru că eu nu joc pentru a străluci sau a se spune despre mine că sunt cel mai bun. Joc doar pentru a învinge, nu-mi doresc decât să-mi ajut echipa să câștige și să dau maximum". 

Recunoaște însă că "ar fi trebuit să mă duc la psiholog, dar n-am ajuns niciodată. De ce? Nu știu. Mi-e greu să fac acest pas, deși realizez că am nevoie de ajutor. Antonela a insistat de multe ori să merg la psiholog. Eu sunt o persoană care țin totul pentru mine, nu împărtășesc ceea ce simt, de aceea nu am făcut acest pas. Știu că am nevoie în ceea ce fac, în viața de zi cu zi, ar fi bine pentru mine, dar nu mă duc la psiholog".

A refuzat un ghid pentru Manchester și Paris

Messi repetă că "nu am decis nimic, voi aștepta sfârșitul sezonului. Cel mai important acum este să mă gândesc la echipă, să încheiem anul bine și să încercăm să câștigăm trifee, fără a fi distrași de alte lucruri". Când jurnalistul i-a oferit ghidul orașelor Manchester și Paris, speculându-se mult în ultima vreme că e curtat de City și PSG, argentinianul a refuzat: "Păstrează-le tu!".

Vrea să joace în SUA. Și să fie director sportiv pe „Camp Nou”

Căpitanul blaugrana nu a ascuns că își dorește să ajungă în America. "Întotdeauna am spus că mi-ar plăcea să trăiesc experiența de a juca și a trăi în Statele Unite. Nu știu dacă se va realiza sau nu acest vis". La sfârșitul carierei, vrea să se stabilească la Barcelona și să lucreze la club: "Nu mă văd antrenor, poate ca director sportiv".

Când am aflat de dispariția lui Diego, nu-mi venea să cred. Uneori, mă gândesc la moarte, la ce se va întâmpla cu copiii, cu familia când eu nu voi mai fi.

A fost o nebunie ce i-au făcut lui Luis Suárez. Cum s-a întâmplat totul, cum a plecat... Și a plecat gratis, la o echipă care se luptă pentru aceleași trofee.

Neymar? E dificil să-l aduci acum. Ai nevoie de bani, iar noi nu avem bani. Neymar nu a spus că vom juca împreună, ci i-ar plăcea să jucăm împreună.
Leo Messi, căpitan Barcelona

VIDEO. Giovanni Becali: „La Barcelona erau vrăjeli pe care eu le-aveam fumate”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

FOTO Ea este feblețea lui Neymar! A participat la „Insula Tentațiilor” și i-a luat mințile starului brazilian

Mauricio Pochettino a semnat cu PSG! Câți bani primește Thomas Tuchel, îndepărtat de la Paris

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează