INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Leo Messi, la ora adevărului » Interviul finalului de an cu starul argentinian: „Acolo aș vrea să merg să joc, apoi să mă întorc la Barcelona”

Leo Messi (33 de ani) a oferit un interviu de amploare pentru La Sexta, în care a lămurit planurile pe termen scurt, dar și relația cu actuala administrație de la Barcelona.
Leo Messi (33 de ani) a oferit un interviu de amploare pentru La Sexta, în care a lămurit planurile pe termen scurt, dar și relația cu actuala administrație de la Barcelona.

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 decembrie 2020 23:06 / Actualizat luni, 28 decembrie 2020 00:10

Leo Messi (33 de ani) a oferit un interviu de amploare pentru La Sexta, în care a lămurit planurile pe termen scurt, dar și relația cu actuala administrație de la Barcelona. Starul argentinian a dezvăluit că își va duce contractul la final și că ar fi tentat să își continue cariera în Statele Unite ale Americii. 

  • Jordi Evole, jurnalistul care l-a intervievat pe Messi, spune că este cel mai lung interviu acordat vreodată de argentinian, la un post TV.

Lionel Messi a încercat să evadeze de la Barcelona în vară. Din acea clipă, zilnic au apărut zvonuri despre viitoare destinație a argentinianului. Jordi Evole, jurnalist la postul TV La Sexta, a obținut răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări. Starul argentinian a dezvăluit că relația cu formația catalană este una bună acum. Cele mai mari dezamăgiri au fost reprezentate de modul în care Bartomeu a încercat să îl contureze în fața presei și de felul în care catalanii s-au despărțit de prietenul Luis Suarez. 

Leo Messi, interviu la finalul celui mai zbuciumat an din carieră

În debutul dialogului, Messi și-a declarat iubirea față de Barcelona: „Pentru tricoul Barcelonei aș da totul. Am crescut în club și în oraș. Am stat aici mai mult timp decât în propria țară. Clubul mi-a dat totul, m-a format ca jucător, ca om. Există relație de iubire, e imposibil să fie altfel”. A urmat apoi un dialog deschis cu Jordi Evole, preluat de pe Marca.

  • Jordi Evole: Ai depășit momentul din vară?
  • Leo Messi: Acum sunt bine, episodul din vară e în spatele meu. Clubul trece printr-o perioadă dificilă, dar eu sunt încrezător că împreună o putem scoate la capăt. Ce se zvonește, se zvonește. Nu pot să îi mulțumesc pe toți. Sunt mulți care vorbesc în necunoștință de cauză. Oamenii cred orice, chiar dacă puține lucruri sunt adevărate. Nu pot controla totul
  • Jordi Evole: Leo, ai plâns recent?
  • Leo Messi: Din motive sportive, nu. Din altă cauză , da. Dar asta ține de viața mea privată.

Leo Messi, mărturie completă după scandalul din vară

  • Jordi Evole: Ai trimite din nou acel fax dacă ar trebui? 
  • Leo Messi: Da, a fost o manieră prin care am vrut să mă fac înțeles și prin care să îmi exprim sentimentele. Așa am vrut să le transmit celor din club că vreau să plec.
  • Jordi Evole: Au fost unii care s-au îndoit de dragostea ta față de club... 
  • Leo Messi: Da, asta m-a deranjat cel mai mult. Eu simțeam că am completat un ciclu și că e momentul să plec de la clubul care mi-a dat totul. Voiam să câștig trofee și să mă lupt din nou pentru Champions League. Era vremea unei schimbări. Apoi, președintele a început să contureze o imagine negativă a mea.
    Nu a fost deloc ușor să spun asta. Familia mea voia să rămân, acolo e casa lor. Dar simțeam că nu mai pot continua.Plecarea lui Luis Suarez nu a avut nimic de a face cu decizia mea. Dar recunosc, mi s-a părut o nebunie modul în care Barcelona s-a comportat cu el și cum l-a lăsat să meargă la o rivală directă.
  • Jordi Evole: Cum ai simțit trădarea lui Bartomeu? 
  • Leo Messi: Aș prefera să nu comentez despre asta acum... O voi face în viitor, au fost multe lucruri.
  • Jordi Evole: Avocații tăi te-au sfătuit să rămâi? 
  • Leo Messi: Nu, din contră. Ei căzuseră de acord că am câștiga o eventuală dispută legală, dar era ultimul lucru pe care l-aș fi vrut.
  • Jordi Evole: Făcând referire la problemele cu taxele pe care le-ai experimentat. Simți că că fanii vor ierta tot? 
  • Leo Messi: Nu, la un moment dat nu îți vor mai oferi un sprijin necondiționat.
Leo Messi, la ora adevărului » Interviul finalului de an cu starul argentinian: „Acolo aș vrea să merg să joc, apoi să mă întorc la Barcelona”
  • Jordi Evole: Cum ți se pare fotbalul fără spectatori?
  • Leo Messi: E oribil, rece, ciudat, foarte diferit. Cred că și asta influențează oarecum rezultatele, de asta sunt multe surprize. A dispărut complet avantajul terenului propriu
  • Jordi Evole: Jucați meciuri din 3 în 3 zile. Ți se pare că sunteți exploatați de FIFA, La Liga sau UEFA? 
  • Leo Messi: Înțeleg că cei care dețin drepturile TV au nevoie de meciuri, dar simt că nu mai există multă considerație față de fotbaliști.

Leo Messi, tentat de Statele Unite ale Americii

În legătură cu planurile de viitor, Messi a spus: „Nu știu nimic clar despre viitor. Aștept să termin acest sezon, îmi voi duce la capăt contractul. Important e să mă gândesc la echipă acum și să terminăm cu bine sezonul. Mi-ar plăcea să joc în Statele Unite, să experimentez viața și campionatul de acolo. Apoi, pe final, să mă întorc într-o formă sau alta la Barcelona”.

Voi face ceva legat de fotbal, dar nu mă văd antrenor. Mi-ar plăcea să fiu director sportiv, să aduc jucătorii pe care i-aș vrea la echipă

În finalul dialogului, Evole i-a oferit lui Messi câte un ghid turistic pentru orașele Manchester și Paris, cele mai vehiculate posibile destinații. Argentinianul a refuzat politicos „păstrează-le tu”.

Leo Messi, marcat de moartea lui Diego Maradona

Am aflat despre moartea lui Maradona dintr-un mesaj trimis de tatăl meu. A fost ceva teribil. Nimeni nu se aștepta la asta și nimeni nu poate să creadă așa ceva, nici măcar astăzi. Nu vreau să mă gândesc că voi avea parte de funeralii precum cele ale lui Diego. A fost ceva firesc, merită totul! Eu nu mă gândesc la moarte, doar la ce se va întâmpla cu copiii mei, cu familia mea. Cam atât
- Leo Messi

Leo Messi s-a deschis la final de 2020

...despre mandatul lui Ronald Koeman: „Am încredere, dar este dificil și pentru el. E o perioadă de tranziție. Sunt mulți jucători noi, câteva talente tinere care vin din spate. E dificil”.

...despre alegerile pentru președinția Barcelonei: „Nu sunt sigur dacă voi vota la următoarele alegeri. Oricine ar veni va fi pus într-o situația dificilă, va trebui să muncească serios pentru a readuce echipa pe linia de plutire. Niciunul dintre candidați nu m-a sunat încă”.

...despre sportivii pe care îi admiră: „Rafa Nadal, Federer, LeBron James sunt oameni pe care i-am apreciat întotdeauna. Cristiano în fotbal”.

...despre viața personală: „E normală, chiar plictisitoare. Uneori merg și la supermarket, dar e mai dificil. Oamenii mă recunosc și trebuie să mă opresc de fiecare dată. Am grupul meu de prieteni, familia. Sunt extrem de selectiv în privința alegerii persoanelor cu care îmi petrec timpul. Uneori aș vrea să fiu anonim, să pot merge liniștit la cinema, la restaurant, fără să am 300 de ochi atintiți asupra mea. Sunt privilegiat, dar uneori aș vrea să trec neobservat.”.

Cadoul meu favorit de Crăciun, din copilărie, a fost o minge oficială. A costat ceva, dar părinții mei au făcut un efort. Îmi amintesc că am primit și un tricou cu Newells.
- Leo Messi

VIDEO. Leo Messi a bătut recordul lui Pele: are cele mai multe goluri pentru același club

Citește și alte știri despre Leo Messi: 

BARCELONA. Leo Messi dezvăluie care sunt cei mai importanți antrenori din cariera lui: „Ei sunt cei mai buni”

BARCELONA. Lionel Messi, interviul sfârșitului de an: „Leo mi-a spus ce vrea să facă, m-a surprins decizia”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
depeche
depeche  •  28 Decembrie 2020, 10:15

“ Mi-ar plăcea să fiu director sportiv, să aduc jucătorii pe care i-aș vrea la echipă” Adica sa faca ceea ce face si acum, asta da continuitate :)

briceag
briceag  •  28 Decembrie 2020, 03:35
Postat de reteleanu pe 28 Decembrie 2020, 00:39

tsss, ce tip rece :) sunt multi care-l considera cam prostut, mutalau etc. bine, dincolo de fotbalistul imens messi, leo pare un om care cere bani ca sa si deschida gura. totul e calculat la milimetru, fiecare vorba, fiecare gest. de fapt, asta il face un jucator fenomenal, dar asta il si opreste sa fie vreodata la genunchiul lui maradona.

*** Esti unul din pr0stalaii site-ului meu si tu vorbesti de Lionel...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reteleanu
reteleanu  •  28 Decembrie 2020, 00:39

tsss, ce tip rece :) sunt multi care-l considera cam prostut, mutalau etc. bine, dincolo de fotbalistul imens messi, leo pare un om care cere bani ca sa si deschida gura. totul e calculat la milimetru, fiecare vorba, fiecare gest. de fapt, asta il face un jucator fenomenal, dar asta il si opreste sa fie vreodata la genunchiul lui maradona.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează