INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Leonardo Bonucci se retrage în 2024: „Se va încheia o eră, un mod de apărare în stil italian”

Leonardo Bonucci, foto: Guliver/gettyimages
Leonardo Bonucci, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 15:24 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 15:53

Fundașul italian Leonardo Bonucci (36 de ani) a anunțat, după ce a bifat al 500-lea său meci în bianconero, că sezonul viitor la Juventus va fi și ultimul din carieră. „Se va încheia o eră, un mod de apărare în stil italian”, a declarat căpitanul „Bătrânei Doamne”, care a avut o aventură de un an la AC Milan.

Leonardo Bonucci a intrat în ultimul an al carierei. La 36 de ani împliniți pe 1 mai, fundașul italian a anunțat că, după ce îi va expira contractul cu Juventus, pe 30 iunie 2024, se va retrage. 

Nu va proceda ca fostul său coleg Giorgio Chiellini, transferându-se în MLS pentru „cântecul de lebădă", ci va renunța cu totul la fotbal. Ultima treime din celebrul trio BBC, care a făcut istorie la clubul bianconero, își va agăța ghetele în cui la sfârșitul viitoarei stagiuni; "Să îmbrac tricoul lui Juventus este ca și cum aș fi trăit 12 ani permanent într-un vis!"

„Vom fi dați afară!” » Henry împietrit, Carragher și Richards au izbucnit în râs când au auzit ce a spus colega prezentatoare
INTER - AC MILAN 1-0
„Vom fi dați afară!” » Henry împietrit, Carragher și Richards au izbucnit în râs când au auzit ce a spus colega prezentatoare

Leonardo Bonucci: 17 trofee cu Juventus

Bonucci joacă din 2010 pentru "Bătrâna Doamnă", pe care a trădat-o cu Milan un singur sezon, 2017-2018, a cucerit 17 trofee cu echipa din Torino, între care opt scudetti, și a bifat două finale de Ligă, ambele pierdute. 

În week-end-ul trecut, la 2-0 cu Cremonese, Leo a disputat și meciul cu numărul 500 la Juve în toate competițiile: „Când voi înceta să joc anul viitor, o eră a apărării se va încheia, un mod de a interpreta defesniva în stil italian", a declarat apărătorul cu 120 de selecții și opt goluri în naționala Italiei, cu care a ieșit și campion european în 2021.

„Am făcut istorie la Juventus”

„În copilărie, când alergai cu mingea, visai să porți un tricou ca al lui Juve, dar să-l îmbraci de 500 de ori înseamnă că ai făcut istorie la acest club și este o mare emoție. În mine e mereu acel copil fericit să iasă pe teren, pentru că acesta era visul lui", a explicat Bonucci, într-un clip video special dedicat de bianconeri pe canalul de YouTube, de-a lungul a 19 momente (19 ca numărul său) care i-au marcat istoria la Juventus.

Și antrenorul Massimiliano Allegri s-a înclinat în fața lui: 

„Sfârșitul carierei depinde de fiecare în parte. Leo e un băiat inteligent și va alege ce este mai bine pentru viitorul său. Zilele trecute a atins o bornă istorică și puțini au reulșit asta. Sunt mândru și fericit că am lucrat cu el atâția ani, chiar cu unele conflicte, însă în ultimii ani a fost un jucător extraordinar. A fost mereu acolo și și-a ajutat colegii, indiferent de situație. Bonucci e un jucător care, atunci când i se cere să joace în condiții în care nu se simte bine, s-a pus mereu la dispoziție echipei".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Campioana de 9 ori a Angliei, dată în judecată de mai multe rivale din Premier League » Solicită despăgubiri de 340 de milioane de euro

Secretul lui Real Madrid » Unguentul miraculos cu care se dau jucătorii pe tricou înaintea meciurilor. Și e legal!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close