INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

E decis! Ruptură în Franța » L'Équipe titrează: „Leo Messi pleacă de la PSG”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 04 aprilie 2023 11:16 / Actualizat marti, 04 aprilie 2023 11:27

Argentinianul e la un pas de despărțire la Paris, a anunțat L'Équipe, dezvăluind că șefii lui PSG vor ca atacantul în vârstă de 35 de ani să accepte reducerea salariului cu 75% pentru a continua. Barcelona îl așteaptă înapoi.

Încă trei luni mai are Leo Messi din contractul cu PSG și, foarte probabil, nu va mai rămâne la Paris. L'Équipe a anunțat astăzi că argentinianul este foarte aproape să se despartă de clubul roș-albastru.

„Să-l fluieri pe Leo Messi e o insultă adusă fotbalului!”

Potrivit cotidianului parizian, mai există doar o portiță ca atacantul în vârstă de 35 de ani să continue pe Parc des Princes: să accepte reducerea salariului cu 75%, ceea ce pare imposibil. PSG intenționează să scadă masa salarială pentru a respecta fair-play-ul financiar, dar e greu de crezut că "La Pulga" va fi de acord să câștige sezonul viitor doar 25%. Mai ales acum, într-o atmosferă întunecată.

Duminică seară, la 0-1 cu Lyon, numele campionului mondial a fost fluierat de fanii lui PSG, și foști mari jucători francezi, actuali analiști sportivi, au reacționat furtunos, cerându-i să plece. 

"E rușinos să aud fluierături în Parc. Nu-l poți fluiera pe Leo Messi", a declarat Thierry Henry la Primeo Video France, în timp ce Emmanuel Petit a spus la RMC Sport: "E o insultă adusă fotbalului. Știu că astăzi nu e decât o haită de câini care se gândește doar să saliveze pe Messi... Un sfat pentru el. Dispari de la acest club! PSG nu e un club de fotbal, e un club de pensionare anticipată, chiar pentru tinerii de 20 de ani. Nu progresezi la PSG, e vina lui Messi? El este maestrul cu bagheta, are nevoie de jucători care să alerge în jurul lui, și PSG nu-i are, pentru că oficialii săi nu știu să facă transferuri".

„Leo Messi trebuie să revină la Barcelona”

Și jurnaliștii argentinieni sunt îngrijorați pentru Messi. În perioada când el a cucerit Copa America, Finalissima și Mondialul cu naționala albiceleste a trăit cea mai complicată perioadă la club, a observat La Nacion, ce consideră Paris drept "capitala cu cel mai puțin fotbal dintre marile metropole ale lumii, un oraș care vibrează pentru alte tipuri de artă și care are rugbyul ca principal sport

Henry crede că întoarcerea în Catalunya ar fi cea mai potrivită pentru Leo: "Nu e o informație, este o dorință. Messi trebuie să revină la Barcelona din dragoste de fotbal și pentru că nu a plecat așa cum ar fi trebuit. Lacrimile de la despărțire mi-au confirmat acest lucru".

Barça îl vrea pe Leo Messi. Dar e posibilă revenirea?

Luni, presa catalană a dezvăluit că președintele Joan Laporta și mai mulți oficiali ai clubului s-au întâlnit cu sponsorii pentru a găsi cea mai bună variantă ca să-l convingă pe Messi. Inclusiv un procent generos din câștigurile comerciale pe care el le-ar genera pe Camp Nou, pe lângă un salariu de 10 milioane de euro.

Spre sfârșitul săptămânii trecute, vicepreședintele Barcelonei, Rafa Yuste, a afirmat: "Mi-ar plăcea să joace din nou aici. Cred că Leo a rămas îndrăgostit de Barça și de oraș".

Totuși, La Nacion susține că transferul înapoi în Catalunya nu este atât de simplu. Barcelona are probleme financiare și "Cazul Negreira" amenință clubul blaugrana. "Messi are trei luni pentru a reflecta. Parisul i-a devenit ostil, iar cerul Barcelonei, în spatele paradisului promis, e acoperit de nori".

40de milioane de euro a fost salariul anual al lui Leo Messi la PSG din 2021

Fostul jucător de la Liverpool și Manchester City, declarații cutremurătoare: „Am pierdut tot, nu mai am nimic. În ultimii 6 ani am trăit ca un condamnat la moarte”
ANGLIA
Fostul jucător de la Liverpool și Manchester City, declarații cutremurătoare: „Am pierdut tot, nu mai am nimic. În ultimii 6 ani am trăit ca un condamnat la moarte”
Graham Potter, ofertat din Premier League la nici 24 de ore după ce a fost demis de Chelsea!
ANGLIA
Graham Potter, ofertat din Premier League la nici 24 de ore după ce a fost demis de Chelsea!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Poliakov
Poliakov  •  04 Aprilie 2023, 16:12

Capitala cu cel mai putin fotbal e alta, nu imi aduc aminte...acolo umbla ciinii *** cu covrigi in gura iar schimbarile le face patronul la pauza...Budapest?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bomboanecumenta
bomboanecumenta  •  04 Aprilie 2023, 15:46
Postat de elgabri pe 04 Aprilie 2023, 13:11

PSG nu mai are nevoie de farseor au deja unul mai bun ;))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  04 Aprilie 2023, 13:35

La cat de lacom de bani e puricele, pun pariu ca va accepta o oferta pe bani foarte mulți (Barca cu 10 milioane il jignește?!) de la arabi in campionatul unde joaca si Cristiano...Va dati seama ce expunere va avea Liga Arabiei Saudite? Drepturile TV vor sări in aer...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează