INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Lovitură în plin: Everton a fost acuzată din nou și riscă a doua depunctare! Încă un club în pericol

Steagul lui Everton, pe stadionul Goodison Park Foto: Guliver/GettyImages
Steagul lui Everton, pe stadionul Goodison Park Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 19:16 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 20:23

Everton, deja penalizată cu 10 puncte în toamnă, ar putea primi o pedeapsă similară după ce liga engleză a acuzat clubul din Liverpool de altă încălcare a fair-play-ului financiar. Și Nottingham Forest riscă depunctarea!

Fotbalul britanic se pregătește de altă lovitură în plin. Liga engleză tocmai a acuzat două cluburi din elită de încălcarea fair-play-ului financiar (FFP) și ar putea să fie depunctate! Unul este Everton. Al doilea, Nottingham Forest!

Everton ajunsese pe ultimul loc, cu minus patru puncte! A făcut apel, dar e acuzată din nou

Pentru Everton, se profilează continuarea dezastrului. În toamnă, gruparea din Liverpool a fost penalizată cu 10 puncte, având pierderi de 355 de milioane de euro între 2019-2020 și 2021-2022.

Șansa lui Radu Drăgușin! Transformarea radicală de la Tottenham i-a deschis calea » Cine a lucrat în culise pentru a-l aduce pe „tricolor
anglia
Șansa lui Radu Drăgușin! Transformarea radicală de la Tottenham i-a deschis calea » Cine a lucrat în culise pentru a-l aduce pe „tricolor" la Londra

În acel moment, ajunsese pe ultimul loc în Premier League, cu minus patru puncte. A recuperat însă și a ajuns astăzi pe poziția a 17-a, chiar deasupra liniei retrogradării, cu un punct peste Luton Town (dar și cu un meci în plus jucat).

Oficialii lui Everton sunt furioși. Făcuseră apel la prima sancțiune, apel care nu s-a judecat încă. Între timp, au puși încă o dată sub acuzare, pentru altă încălcare a fair-play-ului financiar, fiind inclus un sezon suplimentar, 2022-2023.

Nu e doar Everton. Nottingham încearcă să se apere cu vânzarea unui jucător. Prea târziu

Nottingham, club ale cărui nereguli au fost înregistrate pentru perioada 2020-2023, încearcă să se apere susținând că l-a vândut pe Brennan Johnson în vara trecută la Tottenham cu 55 de milioane de euro.

Numai că anchetatorii ligii au încheiat analiza financiară pe 30 iunie 2023, în timp ce Forest și-a vândut starul la Tottenham pe 1 septembrie, tranzacție ce va fi inclusă în raportul 2021-2024.

„Pădurarii" sunt pe poziția a 15-a, la doar patru puncte de zona roșie.

Manchester City nu va fi suspendată până în 2025

Manchester City, care are probleme mult mai grave, nu are amenințat viitorul imediat. Campioana Angliei a fost acuzată în februarie 2023 de încălcarea de 115 ori a regulamentului fair-play-ului financiar, dar procesul va începe în cel mai bun caz peste un an.

Verdictul e așteptat pentru vara lui 2025. Și clubul va face apel! Contractul lui Pep Guardiola se încheie pe 30 iunie 2025.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Trei jucători saudiți l-au refuzat pe Roberto Mancini! Ce pretenții absurde au și cum a ripostat selecționerul
CUPA ASIEI
Trei jucători saudiți l-au refuzat pe Roberto Mancini! Ce pretenții absurde au și cum a ripostat selecționerul
Un suporter a fost arestat la Abidjan, după ce l-a atacat la hotel pe selecționerul Ghanei!
CAN 2024
Un suporter a fost arestat la Abidjan, după ce l-a atacat la hotel pe selecționerul Ghanei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
brujo
brujo  •  15 Ianuarie 2024, 20:26

Nimic de city ... :))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează