INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Pleacă Lewandowski de la Bayern după ce a egalat recordul lui Gerd Muller? Destinația surpriză anunțată de L'Equipe

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski

Articol de - Publicat duminica, 16 mai 2021 12:11 / Actualizat duminica, 16 mai 2021 13:25

Atacantul polonez Robert Lewandowski (32 de ani) a egalat recordul lui Gerd Müller, 40 de goluri într-un sezon de Bundesliga, și îl poate depăși sâmbătă, cu Augsburg, în ultima etapă. L'Équipe susține că ar fi ocazia de a pleca în triumf după șapte ani la Bayern Munchen.

Încă un gol, Robert Lewandowski. Și a egalat recordul lui Gerd Müller, ce rezista de jumătate de secol. Are tot 40 de reușite într-un sezon de Bundesliga, dar îl putea depăși.

Thomas Müller: „Asta arată că Lewandowski e totuși om”

În minutul 77, a ratat de două ori în aceeași fază. Față în față cu goalkeeperul, apoi singur în 2 metri, cu jumătate de poartă goală! A lovit mingea greșit și, în loc să o direcționeze spre plasă, i-a dat-o portarului, care era paralel cu el. „Asta arată că e totuși om", a comentat cu umor colegul său Thomas Müller.

Robert Lewandowski: „Încă nu-mi vine să cred”

A irosit șansa golului 41 și a propriului record, însă mai e un meci. Pe 22 mai, acasă, cu Augsburg, în ultima etapă. Lewandowski e fericit: „Am realizat o performanță pe care nu mi-o imaginam vreodată. Sunt foarte mândru că scriu istorie pentru Bayern mergând pe urmele legendarului Gerd Müller. Am devenit parte din poveștile pe care fanii le spun copiilor lor”.

Polonezul și-a ridicat tricoul pentru a arăta dedicația sa: „Pentru totdeauna, Gerd”. Scris „4 ever”. 4, recordul amândurora. A trecut prin „culoarul de onoare”, format la marginea terenului de coechipieri și antrenori. „Încă nu-mi vine să cred. Mai am nevoie de câteva zile pentru a mi se limpezi gândurile”. Ocazia ratată? „Un asemenea record nu-l poți bate dintr-o dată. Mai am o partidă”.

Dacă pleacă Mbappe, vine Lewandowski?

L'Équipe scriu că acest record ar fi șansa lui Lewandowski de a se despărți în triumf de Bayern, după șapte ani pe „Allianz Arena”. Și ar putea ajunge la Paris Saint-Germain! „Parisul se gândește la Lewandowski”, a titrat cotidianul francez pe copertă. Dezvăluind că, dacă Mbappé se va transfera de la PSG, Lewandowski ar fi principalul vizat pentru înlocuirea sa. Deși Robert va împlini 33 de ani pe 21 august.

Totuși, Karl-Heinz Rummenigge, directorul general al bavarezilor, nu acceptă un asemenea scenariu: „Ce club și-ar ceda jucătorul care înscrie 60 de goluri într-un an?”.

Jos pălăria, Lewa. E extraordinar. Legendarul Gerd a fost un model pentru mine. Nimeni nu credea în Germania că recordul său ar putea fi depășit
- Thomas Müller, atacant Bayern

Ești o mașină, Robert! Te felicit din toată inima. E aproape ireale, dar tu ai reușit. Știi ce înseamnă Müller pentru fotbalul german. E ceva extraordinar
- Mario Gomez, ex-atacant Bayern

1,43este media golurilor pe meci marcate de Robert Lewandowski în această ediție de Bundesliga

47 de reușiteare atacantul polonez la Bayern în actuala stagiune în toate competițiile (39 de partide; medie 1,2 goluri pe meci)

VIDEO Omul care l-a propus pe Lewandowski la Dinamo, face noi dezvăluiri: „Ei căutau pe cineva cu experiență”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bombă la Barcelona! Catalanii vor să-l înlocuiască pe Koeman și negociază cu o legendă

Zidane pleacă de la Real Madrid » Și-a anunțat deja jucătorii! 3 nume uriașe pe lista „galacticilor”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
101691431963926
Taylor Cruz  •  16 Mai 2021, 22:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caoradea
caoradea  •  16 Mai 2021, 21:49
Postat de mandelu pe 16 Mai 2021, 15:04

Se aude ca il da la schimb cu Florinel Coman.

Nu cred, am citit ca se duce la Parma in schimb cu Man...

mandelu
mandelu  •  16 Mai 2021, 15:04

Se aude ca il da la schimb cu Florinel Coman.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează