INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

LIGA NAȚIUNILOR // FOTO Spania se impune pe Wembley în șocul serii + Elveția a făcut show cu Islanda / Rezultate + marcatori

FOTO: Reuters +45   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 septembrie 2018 23:35

Sâmbătă s-au disputat alte 7 partide din cele 4 ligi din Liga Națiunilor.

Cel mai așteptat duel al serii a fost cel dintre Anglia și Spania, încheiat 1-2. La debutul pe bancă al noului selecționer Luis Enrique, ibericii s-au impus la limită după ce au fost conduși cu 0-1.

Semifinaliști la Mondial, britanicii au deschis scorul după doar 11 minute, prin Rashford, care a înscris după un assist de senzație al lui Shaw.

Avantajul echipei lui Southgate a durat doar 2 minute, Spania egalând în minutul 13 după golul lui Saul.

Până la pauză Spania a mai înscris o dată, Rodrigo, vârful Valenciei, înscriind în minutul 32 din câțiva metri după o fază fixă executată de Alcantara.

Egalarea putea veni în al șaptelea minut al prelungirilor, dar golul lui Welbeck a fost anulat din cauza unui fault comis asupra lui De Gea. 

Elveția - Islanda a fost un alt meci ce a pus față în față două echipe prezente la Mondialul din vară. Gazdele s-au distrat cu nordicii și s-au impus cu un neverosimil 6-0.

Mai jos sunt toate rezultatele de sâmbătă:

LIGA A

Grupa 2

Elveția - Islanda 6-0
Au marcat: Zuber '13, Zakaria '23, Shaqiri '53, Seferovic '67, Ajeti '72, Mehmedi '82

Grupa 4

Anglia - Spania 1-2
Au marcat: Rashford '11 / Saul '13, Rodrigo '32

Anglia: Pickford - Maguire, Stones, Gomez - Trippier, Henderson, Dele, Lingard, Shaw - Kane, Rashford
Antrenor: Gareth Southgate

Spania: De Gea - Carvajal, Nacho, Ramos, M. Alonso - Alcantara, Busquets, Saul - Rodrigo, Aspas, Isco
Antrenor: Luis Enrique

 
 

LIGA B

Grupa 3

Irlanda de Nord - Bosnia 1-2
Au marcat: W. Grigg '90+3 / Duljevic '36, Saric '64

LIGA C

Grupa 2

Finlanda - Ungaria 1-0
A marcat: Pukki '7

Estonia - Grecia 0-1
A marcat: Fortounis '14

LIGA D

Grupa 2

Belarus - San Marino 5-0
Au marcat: Stasevich '4, Dragun '26, '87, Saroka '67 p., Kovalev '90+1

Luxemburg - Moldova 4-0
Au marcat: Malget '34, O. Thill '59, Sinani '75, C. Martins '83

 

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
sibelius
sibelius  •  09 Septembrie 2018, 10:58
Postat de adriann_ pe 09 Septembrie 2018, 00:12

O laie, albanezii se sustin intre ei. Altfel cine naiba sa nu tina cu o tara gen Islanda, cu populatie cat JUMATATE DIN JUDETUL CLUJ dar care reuseste sa elimine Anglia la Euro si sa joace sferturi, sau sa se califice la CM si sa nu se faca de ras intr-o grupa cu Croatia, Nigeria si Argentina? De fapt Islanda ne arata ce boala au fost pentru fotbalul nostru clanul becali si Mircea Sandu cu gasca lui, e aproape de neconceput ca tarisoara aia fara vreo traditie in fotbal sa stea in momentul asta mult mai bine decat Romania, o tara de 20 de milioane si care a participat toate editiile CM din perioada interbelica...

Performantele Islandei din ultimii ani au fost intamplatoare. Acum si-au revenit. Au mai fost cazuri asemanatoare si vor mai fi.

sibelius
sibelius  •  09 Septembrie 2018, 10:56
Postat de ray51 pe 09 Septembrie 2018, 09:57

Ce se intampla cu Moldova??? Chiar trebe sa ne urmeze indeaproape. Chiar nu pot sa se descurce altfel decat tara 'mama'? Vai de capul lor si al nostru la un loc...

S-a descurcat vreodata Moldova? S-a calificat la vreun turneu final? A fost macar aproape vreodata?

ray51
ray51  •  09 Septembrie 2018, 09:57

Ce se intampla cu Moldova??? Chiar trebe sa ne urmeze indeaproape. Chiar nu pot sa se descurce altfel decat tara 'mama'? Vai de capul lor si al nostru la un loc...

Vezi toate comentariile (38)
Comentează
Close