INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA

Lille e noua campioană a Franţei, după 57 de ani

Jucătorii lui Lille s-au bucurat și-n bazinul de la vestiare, și în autocarul cu care au făcut turul orașului
Foto: Reuters
Jucătorii lui Lille s-au bucurat și-n bazinul de la vestiare, și în autocarul cu care au făcut turul orașului Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 22 mai 2011 21:10

Atît trecuse de la precedentul titlu cîştigat de echipa roş-albastră

Hexagonul are o nouă stăpînă. La o săptămînă de la cucerirea Cupei, Lille a obţinut la Paris (2-2) punctul ce i-a adus şi titlul. Al 3-lea din istorie, după o aşteptare de nu mai puţin de 57 de ani.

Principalul merit îi revine antrenorului Rudi Garcia (47 de ani). Acesta a insistat într-un curajos 4-3-3, transformat uneori în 4-4-2 ori 4-2-3-1. Funcţionalitatea sistemului i-a permis noii campioane să-şi impună jocul. 42 din cele 65 de goluri (cel mai bun atac din Ligue 1) au venit în urma unor acţiuni de construcţie. Fazele fixe au contat puţin: numai 11 reuşite, faţă de 26 sezonul trecut. Restul, pe contre.

Atuuri ca iscusinţa tehnică şi strategică, fluiditatea jocului, viteza la creaţie au devenit posibile datorită unor elemente exponenţiale. Belgianul Hazard e cel mai dotat fotbalist din campionat, Moussa Sow este primul la marcatori (22 de goluri) în colaborare cu Gervinho (15 reuşite, 9 pase decisive), Balmont, Mavuba şi Cabaye n-au egali la mijloc. Motive în plus ca Garcia să se felicite: "Chiar sîntem o echipă frumoasă".

20 de jucători a folosit Lille în Ligue 1. Media în campionatele Europei e de 26

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează