INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - VALENCIA 3-1

Lineker, încântat de Barcelona: „Cu asemenea tineri virtuozi, viitorul e strălucit” » Valencia contestă dur arbitrajul: „Fluieră ce vor”

Barcelona - Valencia 3-1 // foto: Guliver/gettyimages
Barcelona - Valencia 3-1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 18 octombrie 2021 11:44 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 12:38

Barcelona și-a revenit chiar înaintea meciului direct cu Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu, programat miercuri. Valencia protestează însă pentru penalty-ul ușor acordat la duelul dintre Ansu Fati și Gaya. Și fostul arbitrul spaniol Iturralde Gonzalez spune: „Nu e 11 metri”. Barcelona a învins cu 3-1.

După o lună dificilă, cu o singură victorie în ultimele cinci meciuri în toate competițiile și două înfrângeri consecutive, ambele la zero, 0-3 cu Benfica și 0-2 cu Atlético, Barcelona s-a trezit chiar înaintea confruntării cu Mircea Lucescu și Dinamo Kiev, în Champions League, de miercuri.

Ronald Koeman: „Am două zile liniștite”

3-1 cu Valencia, un joc bun, cu Ansu Fati decar, lider la doar 18 ani, gol și penalty provocat, și Gavi, piston în linia mediană, la 17 ani. Gary Lineker, mereu atent la catalani, prevede „un viitor strălucitor al Barçei cu asemenea tineri virtuozi”.

Ronald Koeman, atât de contestat, spune că „am acum două zile liniștite până la meciul cu Dinamo Kiev”. De ce l-a înlocuit pe Ansu după o oră? „Era prima sa titularizare, așa am convenit cu medicii. Nu vrem să-l încărcăm prea mult înaintea unei săptămâni importante”. La sfârșitul căreia vine El Clasico. Duminică, pe „Camp Nou”, cu Real.

Gaya, căpitanul Valenciei: „Ca de obicei, fluieră ce vor”

În tabăra blaugrana e mulțumire. În schimb, la valencieni, e frustrare. Se simt nedreptățiți și îl acuză pe arbitrul Gil Manzano pentru penalty-ul din minutul 39, la 1-1. 

„Toți au văzut că eu am ajuns la minge înaintea lui Fati și că am jucat-o. Poate că a fost un mic contact cu adversarul, dar slow motion-ul nu îți oferă întotdeauna imaginea cea mai bună. Și anul trecut s-a dat un penalty dubios împotrivea mea. Ca de obicei, fluieră ce vor”. Gaya, căpitanul oaspeților, e supărat. 

Iar antrenorul Bordalas, furios: „E un moment decisiv și nu a fost penalty, am verificat. Nu înțeleg de ce, cu tehnologie video, cu VAR, tot s-a dictat această lovitură de pedeapsă”.

Și fostul „central” Iturralde Gonzalez, specialist în arbitraj la AS, e de aceeași părere: „Pentru mine, nu e penalty! Există un ușor contact, dar nu suficient. Cred că pentru 11 metri trebuie să fie ceva foarte clar, fără îndoială”.

A debutat și Sergio Aguero

Pe 1 iulie a venit Aguero la Barcelona, gratis, după un deceniu la Man. City. Atacantul argentinian, 33 de ani, s-a accidentat imediat și a debutat de-abia în acest week-end. A intrat în minutul 87 în locul lui Dest.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Olimpiu Moruțan, fază superbă împotriva lui Konyaspor! Fatih Terim: „Trebuia să cadă, 100% era penalty” » Ce a declarat românul după meci

Echipa lui Răzvan Lucescu a condus cu 4-1 la pauză, dar a urmat DEZASTRUL! Prima reacție a românului: „Sunt șocat!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează