INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RECORD

Santos protestează: „Messi nu l-a depășit pe Pele!”

Pele, la Santos
Pele, la Santos

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 decembrie 2020 19:32 / Actualizat duminica, 27 decembrie 2020 20:43

Mulțumită golului marcat în victoria cu Valladolid, scor 3-0, Lionel Messi (33 de ani) a devenit fotbalistul cu cele mai multe goluri înscrise pentru un club în meciurile oficiale - 644. L-a depășit astfel pe brazilianul Pele (80 de ani), cu 643 reușite pentru Santos între 1957 și 1975.

Argentinianul Barcelonei a fost celebrat de lumea fotbalului după borna atinsă pentru clubul catalan, a demarat o campanie prin care le-a trimis sticle de bere personalizate tuturor portarilor împotriva cărora a marcat, totul pentru ca Santos să emită un comunicat oficial la câteva zile distanță, prin care spune că Messi nu l-ar fi depășit, de fapt, pe marele Pele.

Pele, peste 1.000 de goluri la Santos

Argumentul clubului cu 8 titluri cucerite în Brazilia este că Pele, pe numele său complet Edson Arantes do Nascimento, ar fi înscris 1.091 de goluri pentru Santos. 448 în meciuri și competiții amicale, pe lângă cele 643 contorizate oficial. „Cele 448 de goluri au fost ostracizate, de parcă ar valora mai puțin decât celelalte”, se arată pe site-ul oficial al celor de la Santos.

Clubul brazilian notează că aceste goluri suplimentare au fost înscrise în meciuri care urmau regulile partidelor oficiale și că au fost reușite în poarta unor echipe importante ale lumii, precum River Plate, Real Madrid, Napoli, Boca Juniors, Juventus și Barcelona.

Un alt argument prin care Santos a dorit să sublinieze importanța celor 448 de goluri ale lui Pele este structura pe care fotbalul de top din Brazilia o avea în trecut. Campionatul principal, Paulista, se juca între iulie și decembrie, iar în alte două luni se disputa turneul Rio-Sao Paulo. 

În restul anului, în care nu se disputau meciuri oficiale, cluburile erau nevoite să dispute meciuri amicale peste tot în lume, acestea devenind principala sursă de venit prin care Santos reușea să își păstreze vedetele. 

„Un gol împotriva lui Eibar este, din punct de vedere al statisticii, la fel ca unul împotriva Valenciei. Un gol împotriva lui Transvaal (din Surinam) are aceeași valoare ca unul înscris în poarta lui Real Madrid, pe Santiago Bernabeu”, se mai arată în textul semnat de Fernando Ribeiro, care se ocupă de istoria și statisticile lui Santos.

 VIDEO. Messi a doborât recordul lui Pele - 644 goluri pentru Barcelona

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

E pe loc de Champions League în Serie A, dar ar antrena în Liga 1: „Mi-ar face plăcere”

Cristiano Ronaldo, fotbalistul secolului la Globe Soccer Awards: „Nu eu urmăresc recordurile, ele vin după mine” » Cel mai bun antrenor și cel mai mare club

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
wertusi
wertusi  •  28 Decembrie 2020, 02:07
Postat de ge0x pe 28 Decembrie 2020, 00:41

E cel mai mare dupa Messi, C. Ronaldo, Maradona,etc. Unde a jucat Pele? La Santos si Fc Cosmos? Hai sa fim serioși. Messi e Messi. Ce dribling, ce pase, ce goluri! La aceste capitole Messi nu a avut rival.

o gluma buna , Pele are peste 1000 de goluri marcate , 2 campionate mondiale castigate,Messi doar o umflatura de presa

iobag
iobag  •  28 Decembrie 2020, 02:07
Postat de ge0x pe 28 Decembrie 2020, 00:34

Eu cred ca am dat peste 2000 de goluri. Ce daca nu am fost fotbalist profesionist. Dar jucam toata ziua 'la mălai, diri diri, centrări, jocul la bari, plus fotbal. Asa că.. Hai sa lăsăm amicalele. Ca asa facem cate 10 amicale pe an cu echipe din liga a 4a si Denis Man si Coman dau cate 50 de goluri si ia Becali cate 50 de milioane pe bucată.

Aici nu vorbim de diri diri si respinselea, vorbim de unul care a dat vreo 6 goluri tur-retur cu Benfica lui Eusebio cand era cea mai mare echipa europeana. Un asa fotbalist nu are recordul de goluri supraestimat doar pentru ca a jucat si cu amatori sau ca mai bati si tu basica.

ge0x
ge0x  •  28 Decembrie 2020, 00:41
Postat de Florea Bunea pe 27 Decembrie 2020, 23:36

cine a vazut meciuri cu PELE,POATE face diferenta.PELE este cel mai mare fotbalist.

E cel mai mare dupa Messi, C. Ronaldo, Maradona,etc. Unde a jucat Pele? La Santos si Fc Cosmos? Hai sa fim serioși. Messi e Messi. Ce dribling, ce pase, ce goluri! La aceste capitole Messi nu a avut rival.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează