INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA - ECUADOR 1-0

VIDEO + FOTO Lionel Messi, din nou decisiv » A marcat singurul gol al meciului contra Ecuadorului și l-a egalat pe David Beckham

Lionel Messi, decisiv în Argentina - Ecuador. 
Foto: Getty Images +7   FOTO
Lionel Messi, decisiv în Argentina - Ecuador. Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 08:11 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 08:44

Căpitanul naționalei Argentinei, Lionel Messi (36 de ani), a fost din nou decisiv pentru campioana mondială en titre. Fotbalistul americanilor de la Inter Miami a marcat singurul gol al victoriei cu Ecuador, de pe teren propriu, din preliminariile Campionatului Mondial din 2026, din Canada, Mexic și SUA. 

Calificările pentru Campionatul Mondial din 2026 au luat start azi noapte în America de Sud, cu 3 partide: Paraguay - Peru (0-0), Columbia - Venezuela (1-0) și Argentina - Ecuador (1-0). 

Naționala Israelului a ajuns în România » Jucătorii, păziți cu mitraliera de agenții Mosad
România- Israel
Naționala Israelului a ajuns în România » Jucătorii, păziți cu mitraliera de agenții Mosad

Iar campioana mondială en titre, Argentina, s-a impus la limită pe teren propriu în fața Ecuadorului. Unicul gol al partidei a fost marcat de Lionel Messi, din lovitură liberă. 

VIDEO. Lionel Messi, decisiv în Argentina - Ecuador 

Pe un Estadio Monumental arhiplin, trupa antrenată de Lionel Scaloni (45 de ani) a ratat prima ocazie a partidei în minutul 16. Extrema de la Inter Miami a primit mingea la marginea careului de la Nicolas Gonzalez, iar șutul lui a trecut puțin pe lângă bara stângă a porții lui Hernan Galindez. 

A doua mare oportunitate a partidei a fost ratată tot de argentinieni. În minutul 30, Nahuel Molina a centrat din dreapta iar Lautaro Martinez a reluat cu dreptul în bară. 

La 13 minute de la reluarea jocului, Argentina a bifat și prima ocazie din partea secundă. Defensiva oaspeților a respins balonul, în urma unui atac periculos, la 30 de metri de propria poartă. 

Fundașul stânga al argentinienilor, Nicolas Tagliafico, a venit lansat din linia a doua și a șutat puternic, dar încercarea lui s-a dus peste poarta ecuadoriană. 

Soarta jocului avea să fie pecetluită în minutul 78 de Lionel Messi. Fostul jucător de la FC Barcelona și PSG a executat perfect o lovitură liberă, de la 20 de metri, peste zid. Balonul s-a dus în colțul stâng al porții, fără șansă pentru goalkeeper-ul Ecuadorului. 

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
+3 FOTO

A fost al 65-lea gol marcat de Messi din lovitură liberă, în carieră. El a egalat numărul loviturilor libere transformate de David Beckham, un specialist al fazelor fixe. 

Pentru Argentina urmează deplasarea pe terenul Boliviei, în etapa a doua din preliminariile Campionatului Mondial, pe data de 12 septembrie. De cealaltă parte, Ecuadorul primește vizita naționalei din Uruguay, o zi mai târziu. 

Caseta meciului Argentina - Ecuador

Citește și: 

Ungaria a produs surpriza serii în preliminariile EURO 2024: victorie pe terenul starurilor din Serbia » Rezultatele complete

Impactul lui Lionel Messi asupra MLS, comparat cu cel al lui Pele: „Cifrele sunt incredibile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mosTireac
mosTireac  •  08 Septembrie 2023, 10:14

Portarul a văzut mingea abia după ce trecuse ca din tun peste zid. Când a făcut contact vizual cu ea, era deja prea târziu. :)

iopanet
iopanet  •  08 Septembrie 2023, 09:50

Ciudat... Campioana mondiala en titre nu mai este calificata automat la urmatorul campionat mondial? Trebuie sa joace in preliminarii?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează