INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

Au fost anunțați cei mai buni 2 fotbaliști de la Copa America 2021: „Nu este posibil să alegi doar un jucător!”

Lionel Messi a fost la un nivel ridicat pe parcursul Copei America // foto: Guliver/gettyimages
Lionel Messi a fost la un nivel ridicat pe parcursul Copei America // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 iulie 2021 19:33 / Actualizat sambata, 10 iulie 2021 19:44

Lionel Messi (34 de ani) și Neymar (29) au fost numiți cei mai buni fotbaliști de la actuala ediție a Copei America, a cărei finală va avea loc în această noapte.

CONMEBOL, forul care guvernează fotbalul din America de Sud, a numit astăzi cei mai buni jucători de la Copa America 2021, competiție a cărei finală, Brazilia - Argentina, va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 03:00. Netevizată în România, finala va fi liveTEXT pe GSP.ro.

Au fost doi câștigători, nu doar unul. Lionel Messi și Neymar, ambii calificați în ultimul act, împart distincția. „Nu este posibil să alegi doar un jucător, pentru că această competiție are doi cei mai buni fotbaliști”, a explicat CONMEBOL într-un comunicat.

Lionel Messi și Neymar, cei mai buni jucători de la Copa America 2021

Cei doi au fost aleși pentru că „au etalat în fiecare meci calitățile lor diferite care îi fac jucători cu integritate, cu calitate tehnică și tactică, cu inteligență la minge sau în lipsa ei și cu un mod de a lua decizii care este întotdeauna asertiv”, anunță Al Aire Libre. 

Un mare plus în dreptul celor doi, pe lângă golurile marcate, a fost numărul de assisturi pe care le-au oferit. Lionel Messi a pasat decisiv de 5 ori și a marcat 4 goluri, contribuind astfel decisiv la 9 dintre cele 11 goluri reușite de Argentina, în vreme ce Neymar a înscris de două ori și a pasat decisiv în trei rânduri, fiind astfel implicat în 5 dintre cele 12 goluri ale Selecao.

Messi și Neymar au fost selectați de GST (Grupul de Studiu Tehnic), care a concluzionat că „impactul pozitiv pe care acești jucători minunați îl au asupra coechipierilor și reflectarea ADN-ul sud-american la fiecare meci pe care-l joacă pentru echipele naționale îi face să merite distincția”.

GST este format din antrenori „cu traiectorii istorice în fotbalul sud-american”, precum Francisco Maturana și Gerardo Pelusso.

Citește mai multe știri despre Copa America:

Laudatio înainte de finala Copa America: „Orice s-ar întâmpla, Messi e cel mai mare din toate timpurile”

Argentina - Brazilia în finala Copa America după 14 ani » Ciocnirea stelelor pentru marele trofeu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează