INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

Lionel Messi a reușit un nou record în carieră, după prestația de vis din Ligue 1

foto: Imago
foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 aprilie 2022 17:47 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2022 18:28

Lionel Messi (34 de ani), vedeta lui PSG, a strălucit în partida câștigată cu Clermont, 6-1, în etapa #31 din Ligue 1. Argentinianul a contribuit din plin la victoria parizienilor, reușind să ofere 3 pase decisive.

După această performanță, Messi a stabilit un record inedit în Ligue 1, potrivit AS.com. Argentinianul a devenit primul jucător care reușește să dea 3 pase decisive în dpuă meciuri diferite din cadrul aceluiași sezon, după ce a mai oferit 3 assist-uri în meciul cu Saint-Etienne, câștigat cu 3-1 în noiembrie.

Barcelona și Real Madrid l-au refuzat pe Mircea Lucescu: „Noi am făcut demersuri”
Dinamo Kiev
Barcelona și Real Madrid l-au refuzat pe Mircea Lucescu: „Noi am făcut demersuri”

Lionel Messi, record în Ligue 1

Contra lui Clermont, Messi i-a oferit două pase de gol lui Mbappe și una lui Neymar. Mai întâi, argentinianul i-a pasat brazilianului în careu, după ce decarul lui PSG a scăpat de marcaj, în minutul 6. Apoi, Mbappe ducea scorul la 2-0, după o pasă filtrantă a lui Messi, în minutul 20.

Atacantul francez și-a completat hattrick-ul în minutul 80, după un nou assist al argentinianului. Messi i-a pasat lui Mbappe la la marginea careului, iar acesta a trimis mingea aproape de vinclu. Leo a ajuns la 13 pase decisive în acest sezon de Ligue 1, cu una mai puțin decât Kylian.

3 goluria marcat Messi în acest sezon de Ligue 1

PSG este lider detașat în campionatul francez, cu 71 de puncte. Rennes, echipa de pe locul secund, se află la 15 lungimi în spatele parizienilor.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

La doar 23 de ani, Kylian Mbappe e devastator! Primul după Raul, în 50 de ani

PSG i-a găsit înlocuitor lui Mbappe » Încă un superstar ar putea ajunge în Ligue 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
wflo27
wflo27  •  11 Aprilie 2022, 09:48

A găsil si el un Rayo Vallecano!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează