INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Discurs-manifest al lui Scaloni, selecționerul campioanei mondiale: „E un mesaj pentru viitorul fotbalului! Pierdem toată frumusețea”

Lionel Scaloni (45 de ani), selecționerul campioanei mondiale Argentina, cere mai puțină sistematizare în fotbalul juvenil.
Lionel Scaloni (45 de ani), selecționerul campioanei mondiale Argentina, cere mai puțină sistematizare în fotbalul juvenil.

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 16:27 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 04:43

Lionel Scaloni (45 de ani), selecționerul campioanei mondiale Argentina, cere mai puțină sistematizare în fotbalul juvenil.

Lionel Scaloni a fost eroul improbabil al Argentinei. Fără să aibă vreo performanță importantă în CV, a condus naționala „pumelor” spre al treilea titlu mondial din istorie.

Boloni îl ia la Metz pe „jucătorul cu probleme psihice”, care și-a bătut colegii! » „Vin și cu trotineta, îl iubesc, e părintele meu spiritual”
FRANȚA
Boloni îl ia la Metz pe „jucătorul cu probleme psihice”, care și-a bătut colegii! » „Vin și cu trotineta, îl iubesc, e părintele meu spiritual”

N-ar fi reușit fără geniul lui Leo Messi. Scaloni e conștient de acest lucru și cere o schimbare în fotbalul juvenil, astfel încât noi puști-minune să fie descoperiți.

Lionel Scaloni, selecționerul campioanei mondiale Argentina: „E un mesaj pentru viitorul fotbalului!”

„Pierdem esența fotbalului! Nu doar la nivel profesionist, ci și la nivel juvenil. Copiii mei joacă în Spania și sunt copleșiți de informații. Primesc mingea, apoi li se dictează cum să ducă acțiunea mai departe. 

Avem tot mai puțini dribleri. E normal. Cum au intrat în posesie, cum li se strigă de pe margine să paseze! Imaginați-vă că unui Messi în vârstă de 8 ani i s-ar fi spus mereu să dea drumul la minge. N-ar mai fi ajuns unde e acum. 

Fotbalul s-a transformat. Dacă au citit câteva cărți și au urmat câteva cursuri, toți cred că pot antrena. Îi spui unui copil de 7 ani să facă un sprint defensiv în diagonală, să acopere o anumită zonă... oameni buni, are 7 ani! Lăsați-l să se joace cu mingea, să greșească! Când ajunge la 14-15 ani puteți începe să corectați din lucruri. 

E un mesaj pentru viitorul fenomenului. Vom pierde toată frumusețea fotbalului”, a spus Lionel Scaloni, potrivit Marca.

Planul meu e să antrenez în viitor în Spania. Nu mă grăbesc, mai am lucruri de făcut la naționala Argentinei. Dar Spania e a doua mea casă. Mereu am spus-o. Dacă Deportivo are nevoie de mine, voi da o mână de ajutor. Sunt cel mai mare fan al lor
- Lionel Scaloni, selecționer Argentina

VIDEO. Argentinianul Cristian Paz despre vizita la Castelul lui Dracula: „În Argentina am auzit de legendă. Acum că am văzut îmi place și mai mult”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Urma să fie prezentat astăzi, dar Atletico Madrid s-a răzgândit în ultima clipă!

Fanii lui Liverpool, induși în eroare de „Xabi Alonso” » O nouă escrocherie de proporții în mediul online

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Alexandru099
Alexandru099  •  30 Ianuarie 2024, 19:17

Pai in Romania e cum spune Scaloni. Antrenori de top Dorel nu prea le au cu tactica, tehnica, gramatica, etc. Si arunca unspe jucatori pe teren si pe urma bufa-bufa sau unde e mingea si gramada. Rezultatul se vede la jucatorii de fotbal. Nu stiu sa faca o preluare, nu au cunostinte tactice, etc. Nu au ABC-ul. Si ce dribleuri a dat Romania? Ca sa facem o paralele cu zice Scaloni, putem sa ne referim la scoala. La scoala stau profesorii cu gura pe copii ca sa nu invete DEPRINDERI GRESITE si sa-si formeze automatisme. Daca ne uitam la rezultatele Spaniei la nivel juvenil, vedem ca au rezultate garla la toate sporturile.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  30 Ianuarie 2024, 18:52

...ce erou este asta ?...a castigat razboiul din Malvine ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează