INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

LIVERPOOL - BARCELONA // Ernesto Valverde, întrecut doar de Rijkaard și Guardiola! În ce top a intrat antrenorul Barcelonei

Ernesto Valverde// FOTO: Reuters
Ernesto Valverde// FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 06 mai 2019 14:39

Barcelona a pierdut sâmbătă cu Celta Vigo, 0-2, și se pregătește de duelul de marți, cu Liverpool, de la ora 22:00. Antrenorul Ernesto Valverde le calcă pe urme marilor antrenori care au pregătit-o pe Barcelona în ultimii 15 ani.

  • Liverpool- Barcelona va fi liveTEXT și video pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport, Look Plus și TV Digi Sport.

La meciul dintre Celta Vigo și Barcelona (2-0), Ousmane Dembele a fost înlocuit cu Alex Collado, jucător în vârstă de 20 de ani provenit din cadrul academiei blaugrana. A fost al zecelea jucător debutat de către Valverde din propria pepinieră.

În mandatul său la Barcelona, tehnicianul în vârstă de 55 de ani a debutat 15 tineri jucători. Acest număr îl trimite pe Valverde într-un top select.

Frank Rijkaard (2003-2008) a promovat 29 de jucători tineri la echipa de seniori a Barcelonei, iar Pep Guardiola, 22. Astfel, pe locul trei se clasează actualul antrenor al catalanilor. Topul este completat de către Luis Enrique (2014-2017), care, în două sezoane la Barcelona, a debutat 10 jucători din La Masia.

Acum antrenor la Manchester City, Guardiola (1990-2001) a fost cel care a avut încredere în Sergio Busquets, Marc Muniesa, Sergi Roberto și Gerard Deulofeu. Din cadrul academiei, Guardiola a promovat 11 jucători, printre care se numără Jonathan Soriano, Marc Bartra și Thiago Alcantara.

Lionel Messi s-a bucurat de încrederea lui Rijkaard, la vârsta de 17 ani, alături de alți colegi de generație precum Sergio Garcia, Verdu sau Oriol Riera.

Citește și:

Fortăteaţa Anfield: Liverpool, serie incredibilă în Ligă din octombrie 2014! Cum îi sperie pe catalani

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează